Keyboard (piano) för barn och vuxen

Dottern har börjat snacka mycket om att hon vill ha ett piano och det får inte på några sätt plats hemma. Jag spelade en hel del i min ungdom så jag tänkte att en perfekt julklapp till dottern är ett keyboard (fullstort ingen barnversion) som hon kan få och som jag kan spela lite på när jag får feeling.

Köpte ett keyboard för ett par tusen i min ungdom men har idag noll koll på vad som är bra och inte. Någon som kan tipsa om något vettigt? Behöver verkligen inte vara något avancerat eller svindyrt.

Tänker mig typ något sådant här:

https://www.clasohlson.com/se/Keyboard-Yamaha-PSR-F52/p/39-1519?gclid=CjwKCAiA0syqBhBxEiwAeNx9N5clYIESMD0CCyhMP6P-Upl-7xLuXK-S4MZacICcawu-0hH9mcysLRoCDPgQAvD_BwE

Yamaha är nog ett säkert kort och en tusing är ju bra som ingång om det bara är kul ett tag. Utvecklas hon och intresset finns kvar så kan man ju gå upp några steg då. Roland & Korg gör ju bra saker men jag vet inte om de har riktiga budgetprylar. Men den du länkar till är nog svår att slå i den prisklassen.

Här finns ju mera prisvärda saker.

https://www.thomann.de/se/keyboard_for_barn.html

1 gillning

Vi köpte ett Yamaha P-45 B till dottern och hon har varit väldigt nöjd med det. Fokusera på bra tangenter. Däremot var pedalen som följde med inte tillräckligt bra men vi skaffade en annan som inte var allt för dyr.

Ska tillägga också att vi hade en gammal keyboard innan som hon började på men när vi märkte att hon faktiskt verkar vilja fortsätta och att hon kan uppskatta bättre tangenter så var det dags för en uppgradering. Man kanske inte börjar med en P-45 innan man vet om det blir något spelande. Den tar mycket plats med sina 88 fullstora tangenter.

1 gillning

Vi köpte den här till dottern i våras, hon är helnöjd. Bara att koppla in iPaden och köra tillsammans med GarageBand om man vill.

1 gillning