Kanye West begränsas på Instagram

Från sajten:
image

"Kanye West" by Daniele Dalledonne is licensed under CC BY-SA 2.0.

Kanye West har fått både sitt instagram och Twitter-konto begränsat efter att West publicerat antisemitiska inlägg.

Kanye som går under namnet Ye har till stor del varit tyst på plattformen Instagram. Hans konto har endast haft några få inlägg. Men så för några veckor sedan tog det fart. Plötsligt sköt aktiviteten i höjden med allt från inlägg som varit svåra att tolka angående en konflikt med klädesbolaget Adidas och direkta skärmdumpar på konversationer han har med andra kändisar. Allt publicerat huller om buller för allmän beskådan.

Många av kommentarerna har pendlat mellan att heja på eller att be honom sluta med detta och lugna sig. Ett av inläggen som skördade mycket uppmärksamhet var Kanyes t-shirts med budskapet White Lives Matter som han även bar vid en modeshow i Paris förra veckan. I kontroversen efter detta har Kanye publicerat en sms-konversation han haft med Sean “Diddy” Combs. Skärmdumparna har sedan tagits bort från Instagram på grund av att de bröt mot Instagrams regler. Kanye gör då det enda logiska i situationen. Han går till Twitter och hatar på Metas grundare Mark Zuckerberg.

Elon Musk, som är på gång att köpa Twitter, hälsar honom välkommen som svar på hans tweet. Men Twitter som ännu inte lyder under Elon Musk gjorde bedömning att Kanyes twittrade spred antisemitiskt budskap. Resultatet blev ett låst Twitter-konto för Kanye.

Den ena idioten välkomnar den andra idioten.:joy::joy:

1 gillning

Nu väntar vi bara på Trump :orangutan:

1 gillning

Three Robots: Exit Strategies i antologin Sex, Death + Robots handlar om Elon Musk och hans kompisar. Väl värd att se.

Sånt skit kan få mig att direkt skrota alla idéer om att sponsra Tesla med mina pengar.

Från sajten:
image

Hip-hop artisten Kanye West, som nu går under namnet Ye, förvärvar det högerkonservativa sociala forumet Parler.

Företaget gjorde ett tillkännagivande angående köpet där de meddelar att köpet:

försäkrar Parler en framtida roll i att skapa ett ouppsägbart ekosystem där alla röster är välkomna.

Parler är en av flera högerorienterade sociala plattformer som fick sig ett uppsving under den förre detta amerikanska presidenten Donald Trumps styre. Parler har granskats efter attackerna på US Kapitolium 6 januari 2021 när Trump och många av hans anhängare var utslängda från den sociala plattformen Twitter och istället vände sig till bland annat Parler för att, som misstankarna gör gällande, organisera attacken på US Kapitolium. Apple och Google tog till början bort Parlers App från sina app-butiker. Nu finns dock appen åter i deras butiker. Köpet kommer efter att Kanye blivit portad och begränsad från både Instagram, Twitter, The Shop och Fox News efter att gång på gång hävt ur sig antisemitiska åsikter.

Parler

Källa: Parler

För att se en kopia av licensen, besök här. Foto från Flickr

1 gillning

Måste vara billigare att bara söka hjälp hos en psykolog.:laughing:

För honom kulle kosta skjortan hos mig