Kamera att använda i Home Assistant

Hej,

Söker en inomhuskamera, som jag vill lägga till i HA? Går det att använda vilken wifi kamera som helst eller måste den ha vissa specs?

Just nu kör jag HA via en RBP 3 med Zigbee modul.

@Stefan_Sandstrom kanske har bra tips?

Stort tack!

Just HA kan jag svara på iallafall :slight_smile:
Jag kör Logi Circ och är skit nöjd. Har sedan installation av dem haft noll problem.
Jag köpte för någon månad sedan en billig Mi360 kamera som inte går in i HA lika fint som Logi gör. Den finns med i HA med begränsningar. Får också så enormt mycket falska rörelser som den larmar på ingenting föleragpnger om dagen. Tror faktiskt jag kommer montera ner den och sätta tillbaka en Circ.

Jag är grymt sugen på att testa UniFi kameror men är så jäkla nöjd med Circ så har svårt att motivera mig. UniFi har ju stöd för NVR vilket är väldigt tilltalande då Circ lagrar allt på någonannans server(Aka. Cloud).

Jag har inte Zigbee modulen till min HA. Jag körde HA på VirtualBox tills de mer eller mindre laner stöd för det. Så kör nu med Docker…Då kan jag köra HA i HA läge också :).

Letar efter detta också. Vill kunna få in live stream i HA samt ha en NVR som sköter resten tillsammans med en app för enkel åtkomst till materialet. Många kameror verkar kunna sätta upp flera streams så att du kan ha en i full kvalité till en NVR och sedan en RTSP-ström till HA.

Tror det viktiga här är att du hittar kameror som har RTSP och/eller fullt stöd för ONVIF, det verkar HA gilla. Som Stefan säger verkar UniFi ha bra grejer.

Edit: NVR, inte DVR…

1 gillning

Tack så mycket. Ska kolla in dom, jag kanske bara strular till det med Zigbee. Har en del sensorer och så då är det skönt att slippa köpa nya hubbar/bryggor.

Vad kör du HA på för hårdvara?

RTSP och ONVIF, noterat. Nu har jag lite att googla på :slight_smile:

Tack så mycket, får se vad det blir :slight_smile:

i en docker som rullar i ett esx cluster

Tack, får ta och googla lite :slight_smile: