Källkoden på Instagrams hemsida läcker information om användare

Från sajten:
https://teknikveckan.com/instagram/kallkoden-pa-instagrams-hemsida-lacker-information-om-anvandare/


image

Det Facebookägda företaget Instagram har ännu en läcka på halsen. Den här gången är det deras egna hemsida instagram.com som har läckt informationen. Det är dataforskaren och företagskonsulten David Stier som tidigare i år upptäckt att källkoden till hemsidan öppet innehållit användares privata profilinformation. Det är CNET som rapporterar om det här.

Enligt Stier så har det här påverkat tusentals användare och går tillbaka till 2018, Stier ska ha informerat Instagram om problemet och de ska ha åtgärdat det i mars 2019. Men om någon med intentionerna att samla in en databas med information om användare skulle ha velat så skulle det enkelt ha gått att bara söka igenom hemsidans kod för att göra så. Tillexempel så skrev vi i tisdags som att Miljontals uppgifter läcker från instagram, då en firma vid namn Chtrbox läckt en gigantisk databas full med privata detaljer från kändisar, märken och influensers. Det var ingen som riktigt visste hur den här databasen med 49 miljoner användare hade kunnat samlats ihop då flera av de som var med i den inte haft något samarbete med företaget Chtrbox. Men nu kan vi gissa var den kommer från, Instagrams egna hemsida.

Chrtbox har själva gått ut och meddelat att informationen de samlat in inte varit privat eller ihopsamlad på ett oetiskt tillvägagångssätt. Instgram säger sig fortsätta att titta på ärendet med både Chtrbox och Tiers rapport.

Via: AppleInsider

Källa: CNET

Finns för många klåpare som tror de kan skriva mjukvara

2 gillningar