Julkappstips för den lilla byggaren - PlusPlus

Från sajten:
image

Danskarna verkar ha en förkärlek till byggklossar i plast. PlusPlus är små plast-plus som sätts ihop till egna kreationer eller byggset med ritningar.

Vi låter vår byggmästare Dennis (självutnämnd) ta en titt på dessa klossar tillsammans med sin dotter. Klossarna finns i två storlekar, en mindre som är riktad till de lite större barnen (7-12 år) och PlusPlus BIG till 3+. Som van LEGO-byggare ställer man sig en aning skeptisk till dessa och det visar sig att det är betydligt svårare än LEGO, att följa ritningarna i seten för de större barnen är en utmaning även för den vuxna.

Bygger vi fritt så känns det aningen begränsande men efter en stunds byggande och ordentligt med tankekraft så lyckas vi ändå få ihop några roliga byggen. Så mer avancerat och tidskrävande än vad vi är vana vid. Däremot är BIG otroligt enkelt och vill vårt barn inte bygga några specifika kreationer utan gillar att pussla och sätta ihop bitar så passar det perfekt. De har snabbt blivit en favorit hos min fyraåriga dotter och det byggs ständigt med dessa. Så det är klart en perfekt julklapp för de lite mindre, men vi rekommenderar då att lägga de större PlusPlus BIG under julgranen.

PlusPlus

Setet Astrid använder heter Plus Plus Big – learn to build och har ett ordinarie pris på 399 kronor.