Jeep visar nya eldrivna modeller

Från sajten:
image

På ett event under den gångna veckan visade Jeep upp ett antal nyheter för de närmaste modellåren.

Mest intressant för oss i Europa är kanske den nya, eldrivna modellen, Avenger som kommer att visas på Paris Motor Show om en månad och börja säljas just på vår kontinent först av alla under 2023. Därefter introduceras den i Japan och Sydkorea. Enligt uppgift kommer modellen inte att säljas i Nordamerika alls, vilket kan synas märkligt, men är kanske för liten för jänkarnas smak.

Jeep Avenger

Bilen kommer att ha en räckvidd på cirka 400 km på en laddning. Som alternativ kommer en enliters bensinmotor med turbo också att finnas. Den modellen börjar tillverkas redan i år i Polen.

Den andra, eldrivna, nyheten från Jeep är Wagoneer S som baseras på 2024 års modell av Cherokee och är betydligt större än Avenger. Denna modell kommer att säljas över hela världen, även i Nordamerika. Det är också på den amerikanska marknaden som försäljningen kommer att starta i slutet av detta år.

Wagoneer S kommer att ha fyrhjulsdrift, en effekt på ungefär 600 hästkrafter och på en laddning ska man ta sig cirka 400 km. Även om det är en stor och tung bil så ska accelerationen från 0 till 60 miles/h (0 till 97 km/h) bara ta 3,5 sekunder.

Jeep Wagoneer S

Källa: moparinsiders.com

3 gillningar