JBL Authentics är företagets nya multirumshögtalare

Från sajten:
image

JBL presenterar en ny serie av trådlösa högtalare för hemmet. Dessutom kommer både Alexa och Google Assistent att fungera parallellt på dessa.

JBL Authentics är en ny serie trådlösa högtalare, närmare bestämt tre olika modeller; 200, 300 och 500. Utöver att kunna ställa in och optimera ljudet på egen hand så har de också två inbyggda röstassistenter som fungerar parallellt med varandra – Alexa och Google Assistent. Inställning av användning av båda röstassistenter sker i appen.

Authentics-serien tar upp kampen med Sonos när det gäller uppkopplade multirumshögtalare. De har stöd för Bluetooth, Wi-Fi samt Ethernet när det gäller anslutning i hemmet. Stöd finns också för omslutande ljud från Dolby Atmos men då bara hos den dyraste modellen.

Designen på högtalarna har hämtats från deras L100 som debuterade i början av 70-talet. Retrostilen är med andra ord ett faktum. Authentics 300-modellen har ett bärhandtag.

Rekommenderade priser ligger på 700 amerikanska dollar för Authentics 500, 430 dollar för Authentics 300 och 330 dollar för Authentics 200. De ska vara tillgängliga i handeln i september månad – om detta gäller Sverige också återstår att se.

Vad gillar ni designen?

Källa: Engadget

Galleri

Så de glömde AirPlay?

”Eller strömma musik via AirPlay, Alexa Multi-Room Music (MRM), Chromecast built-in™ och Spotify Connect”

1 gillning

Designen är ju helt ok, synd bara att JBL inte kunnat upprätthålla sin kvalité sedan L serien.

Återstår att se vad testerna säger. Kan vara ett alternativ till Era 300, å andra sidan så är mina erfarenheter av jbl lite blandade nuförtiden :man_shrugging:t2: