Jay Seven Wireless — ett par billiga hörlurar

Från sajten:
image

Design

Det första vi slås av när vi öppnar paketet är att lurarna inte alls är svarta som på förpackningen. Vi fick nämligen ett militärgrönt ex som provexemplar. De här hörlurarna finns i tre nygga färger; svart, grönt eller gult.

När lurarna inte används så går de att vika ihop för att i princip halvera storleken på dem. Även om de finns i snygga färger så har tyvärr hörlurarna en plastig känsla. Fördelen med detta är att dom även blir ganska lätta och kan med fördel användas hela dagen.

Med i förpackningen följer även en liten påse för att förvara hörlurarna i när de inte används.

Ljud

Ljudet är lite som man förväntar sig av en lur i den här prisklassen. Helt OK men inte mer. Man märker avsaknaden av den djupaste basen ganska tydligt, men de levererar OK i mellanregister och diskant. Alltså inget för den kräsne audiofilen med lite högre krav på ljudbilden. Som hörlur till barnen i en snygg färg eller den lite slarvige som ändå tappar bort sina hörlurar och får byta till nya efter några veckor funkar de galant.

Hörlurarna täcker inte jättebra och det läcker in en del ljud. Därför passar de bättre i lite tystare miljöer och bör inte köpas av den som tänkt använda dom som pendlingslur på tunnelbanan. I och med detta är de på grund av sin lätta vikt perfekta för en ljudbok i hängmattan men inte en actionfylld hollywoodrulle på bussen.

Funktion

På hörlurarna har vi två stycken kontakter. En USB-C för laddning och en 3,5mm ingång för den som vill lyssna med hjälp av kabel. Det finns även två stycken knappar på ena kåpan. Dessa används för att reglera volymen upp och ner och för play/pause.

Eftersom hörlurarna även har en inbyggd mikrofon så kan man använda knappen till att svara på samtal eller använda röstassistenterna Siri eller Google Assistent.

Anslutning och batteri

Hörlurarna använder Bluetooth 5.0 för att ansluta till dina enheter. Du kan även välja att ansluta dem med en 3,5mm kabeln som medföljer i förpackningen. Med följer även en USB-A till USB-C-kabel för laddning.

Själva laddningen tar 2 timmar från ett tomt till ett fulladdat batteri och du får ut 24 timmars lyssnande på en laddning.

RECENSION: X-SEVEN WIRELESS

FÖRDELAR

  • Lätta
  • Snygga
  • Lång batteritid

NACKDELAR

  • Plastiga
  • Saknar basen
  • Ingen ANC

DETALJER

Element: 40mm

Impedans: 32 ohm

Ljudkänslighet: 101db

Frekvensomfång: 20-20.000hz

Anslutning: USB-C för laddning

Bluetooth version: 5.0

Batteritid: 24h

Färger: Svart, Grön, Gul

SAMMANFATTNING

Perfekt att köpa några par i olika färger till barnen att ha i bilen, på semester eller varför inte hemma. Det är ingen lur för finsmakaren med en massa krusiduller utan en billig hörlurar som låter ok med lång batteritid och som gör sitt jobb. I skrivande stund kan hörlurarna fås från 595 SEK.

BETYG: 3.5 / 5

2 gillningar