iRobot presenterar två nya Roomba robotdammsugare

Från sajten:
image

Nya robotdammsugare är på väg att nå marknaden, denna gång från iRobot. Två nya modeller väntas lanseras; Roomba Combo j5 Plus och Roomba Combo i5 Plus.

Amazon-ägda iRobot har presenterat två nya robotdammsugare med moppfunktioner. De har utbytbara separata behållare för moppning och dammsugning. Modellerna heter Roomba Combo j5 Plus och Roomba Combo i5 Plus och båda kan moppa och dammsuga samtidigt för att sedan tömma smutsen i sina respektive laddningsstationer. Stöd finns för Alexa, Google Assistent och Siri.

Vattentanken rymmer 210 milliliter och dammbehållaren 360 milliliter. I tider när många andra tillverkare har kombinerade dammsugnings- och moppfunktioner så gäller det här att byta behållarna beroende på vad som ska göras i hemmet. Modellen Combo j5 är lite smartare och via appen går det att sätta upp no-go-zoner så att mattor eller annat undviks vid städning. Laddningsstationen, Clean Base, tömmer dammbehållarna. Combo j5 har också en inbyggd kamera som ska kunna detektera olika hinder och om den upptäcker områden som är mer smutsiga så kör den lite extra hårt där.

Rekommenderat pris för Roomba Combo j5 Plus är 799 amerikanska dollar och för Roomba Combo i5 Plus är priset 549 dollar, planerad leverans under september månad.

 

Källa: The Verge