Intressant samarbete mellan Aqara och telekomoperatör i Sydkorea

Från sajten:
image

Aqara har utvecklat ett intressant samarbete med telekomoperatören LG Uplus i Sydkorea. Operatören börjar sälja ett startpaket för säkerhet i hemmet.

Den kinesiska tillverkaren av produkter för det smarta hemmet, Aqara har utvecklat ett samarbete med LG Uplus. Telekomoperatören LG Uplus (LG U+) är verksam i Sydkorea och kommer nu att erbjuda sina kunder ett startpaket från Aqara för säkerhet i hemmet. Lösningen som går under namnet “My Home Guard” inkluderar såväl hårdvara som tjänster kring säkerhet som utvecklats av båda parter. Startpaketet innehåller en Aqara Hub G3, en rörelsesensor samt två magnetkontakter från Aqara. Företagen har samarbetat sedan 2020 men tar nu ett nytt grepp med uppdatering av hårdvaran.

Telekomoperatörer arbetar ständigt med att ta fram fler erbjudanden till sina kunder och här är en intressant möjlighet. Ökade kundrelationer via fler kringtjänster ser vi även här i Sverige men att erbjuda ett säkerhetspaket från en extern part har vi inte sett …än. Tjänsten “My Home Guard” erbjuds av LG U+ via ett månadsabonnemang i Sydkorea och enheterna är ihopparade direkt vilket underlättar installationen i hemmet.

Utöver hårdvaran ingår även en dygnet runt-tjänst för övervakning och vid misstänkt intrång kan användaren via kamera-feeden direkt kontakta polisen om någon inkräktare syns. Dessutom ingår en försäkring mot olyckor i hemmet som täcker stöld och inbrott samt eldsvåda. Enligt pressmeddelandet är denna lösning populär bland de boende och har i dagsläget hundratusentals abonnenter.

Vad tycker ni om denna typ av samarbete? Något vi vill se från Telia, Halebop, Telenor eller de andra operatörerna?

Källa: Pressmeddelande