Installerat Sunricher Smart Zigbee-dimmer, Enstaka led lampor lyser svagt trots att släckt belysning

Hej,
Precis installerat en Sunricher Smart Zigbee-dimmer från Kjell i badrummet, dels för att gamla dimmern var i slutet på sin livslängd och lamporna allt som oftast blinkade och att det kunde vara kul att kunna styra takbelysningen med app.

Efter en del strul med att dels hitta rätt hur dimmern skulle anslutas i trådarna i väggen och sedan stora problem med att få den att gå in i parningsläge, så lyckades jag få in den i Philips Hue bryggan.,
Jag har nog 6 eller 8 led (GU10) i taket. Upptäckte sen på kvällen när det mörknat att 2 av ledlamporna lyser svagt trots att man stängt av belysningen.
Någon som har varit med om liknande, och har en idé för att åtgärda? (kanske utan att köpa nya lampor?) Verkar inte hitta någonstans där man kan ställa in dimmern mer än lägsta brightness mode.

Kollade vilken sort de två ledlamporna är och det är inga "noname saker" utan Philips Dimtone Led.


För låg belastning, du behöver troligen en Sunricher Bypass Tilläggsenhet till dimmer och brytare - Smarta dimmers | Kjell.com

Har för mig att det finns en tabell i produktbladet

Eller de kanske är fel, kanske är mer för att dimmer ska fungera.
Jag har ett par sånna där, behövde ha bypass på de som bara var en lampa.

Såg också denna efter lite googlande. TAck, får väl prova. Dock så tycker jag att installationsmanualen med hur man kopplar in dimmern med bypass inte är helt bra. Undrar hur man bör koppla den... :man_shrugging:

Har för mig att man kan sätta maxljus, kan man även sätta 0? (Du som har kvar instruktionen :slight_smile: )

För flera leds är jag osäker, med en taklampa är bypassen lätt att installera mellan nollan och fas i armaturen


20w minst utan bypass, borde ju vara lugnt

Tycker inte jag hittar vart man kan sätta 0 i bruksanvisningen. Men visst sen kan jag vara blind också. :slight_smile:


Den jag läser på
https://www.m.nu/Common/File/Download?guid=47823922-806D-4312-B474-573DC0D8DEDE

Tack, fast minimum brightness börjar ju där på 1 % när man "dimrar" som lägst. I avstängt läge verkar det inte finnas något sätt att sätta 0%.

Då är jag slut på idéer, låter nästan som de ”bakmatas” ström på nollan.
Har ett vagt minne av att min lampa blinkade sakta i lågt ljus när jag inte hade en bypass, men ingen aning om det är samma problem

Jo du är inne på nåt där. Jag var förresten tvungen att kolla upp fur fasen det är kopplat, jag gjorde bara exakt samma koppling som förra dimmern. Men Då märkte jag ju att nollan inte är framdragen till den utan till kontakten bredvid. kontakten bredvid är en strömbrytare till lysrörsbelysning i badrumsspegeln. (det hade jag på klänn men tänkte inte på det när jag bytte först.
Fick svar från supporten att antingen får man ha nolla kopplat till dimmern eller bypass annars är det risk för flimmer eller lysande lampor.

Skaffade en bypass, då jag inte vågar pilla om nollan till dimmern och ändra installationen. det får vara kopplat så här.
Men nu vill jag bara veta om jag tänker helt fel eller är på rätt spår.

Nedan är bild på installation (dock med gamla dimmern) till dimmern är där två faskablar (bruna, (varav den ena troligtvis går till nästa kontakt bredvid, det går ej att se. dessa är kopplade i Live (L) och så har jag en tändtråd som är orange som sitter i uttaget i mitten (X)
Bypassen borde jag väl koppla den ena till De bruna och sedan in i L och därefter orange i den andra änden och in i X. men att kablarna går via bypassen. ser ut som att man ska koppla andra änden till nolla. frågan är om man kan koppla den då till nollan som är i i uttaget bredvid i så fall?

Ritningen är lurig då den visar uttagen på ena hållet sedan spegelvänt ibland. Sen är jag ingen elektriker heller, men en bypass borde man få rätt på med lite hjälp....


Känner inte att jag är tillräckligt kunnig/kompetent/säker inom el på denna fråga :sweat_smile:
Jag har kopplat i mina en brun (nolla) och en orange (tändkabel), i de som har en bypass är den monterad uppe i armaturen där det finns en nolla och fas (är ju troligen bara tändkabeln, men el är lurigt och jag vågar inte lova något)

Vänd dig till forumet byggahus. Finns mycket kunnigt folk där.
Eller så ringer du elektriker :sweat_smile:

Jo. Ska kolla där. Men avvaktar nog elektriker. Kommer ändå om någon månad få installerat solceller så får ta det då.

1 gillning