Installation av Philips Hue Bridge till accesspunkten

Hej,
Jag tyckte jag gjorde ett klipp som köpte ett startpaket för philips hue… Nu när jag ska installera kittet ser det ut som att Bridge enheten ska kopplas direkt till routern. Mina andra enheter kör på ett nätverk från min accesspunkt och jag vill helst inte behöva byta wifi för att kunna styra lamporna. Accesspunkten är av modellen Unify som endast har en LAN sladd in och ingen ut. Har ni några bra tips för hur jag ska få lösningen att fungera?

Tack på förhand!

Har du inga fler lediga nätverksportar är det enklast att köpa en switch som du kopplar mellan router och accesspunkt.

Är utifrån din beskrivning inte helt med på hur ditt nätverk ser ut.

Hej,
Tack för input.
Jag har en telia wifi router. Till den har jag kopplat en Unify access punkt. Så om jag kopplar en switch i mellan routern och accesspunkten så löses problemet automatiskt? Ligger i så fall inte eventuella inkopplade enheter på switchen på nätet från routern? Är det något speciellt jag ska tänka på vid köp av switch? Tack!

Det är routern som ser till att dela ut nät till alla enheten även de som är kopplad trådlöst till accesspunkten. Accesspunkt fungerar som en adapter till det trådande nätet.
Så du har egentligen bara ett nät som görs trådlöst av accesspunkten (och accesspunkten i routern).
Det gör att alla enheter som är uppkopplad på ditt nätverk oavsett om det är med kabel eller trådlöst kan kommunicera med varandra.
En switch behöver du bara om du har slut på portar i routern och inte kan koppla in Hue-hubben direkt i den.

Det enda du ska tänka på du köper en switch är om du vill få bort den svarta ströminjektorn till Unifi Ap:en. Om du köper en switch som stödjer PoE(Power over Ethernet) så kan du koppla in ap:en direkt i den och ta bort den svarta ströminjektorn.

Grymt tack!

Nu till nästa dumma fråga i så fall och nu har ju frågan egentligen divergerat till en annan frågeställning. Till denna gången så kan jag eventuellt klara mig utan att köpa en switch men om man ser i det längre perspektivet med hemautomation, vilka typer av enheter/funktioner skulle behöva en egen port. Jag tänker på lås till dörrar eventuella larm eller andra funktioner som kan vara bra att känna till? :slight_smile: