Instagram tar bort följer-funktion

Från sajten:
https://teknikveckan.com/instagram/instagram-tar-bort-foljer-funktion/


image

Instagram jobbar hårt med att uppdatera sin app. Nu senast fick vi Dark Mode och i dag upptäckte många till sin förfäran att Instagram tagit bort funktionen ”följer” Aktivitet. Kvar finns bara information om dina egna aktiviter så som vilka som gillar dina bilder och kommentarer.

Ska vi tro kommentarerna i App Store så är följer aktiviteten en av de mer använda på Instagram, där går det att se vad vänner har gillat för bilder och kommentarer. Något som gör att Instagram till en mer social plattform. Instagram själva har sagt att tilltaget med att ta bort den här informationen är att användare inte alltid varit medvetna om att bilder och kommentarer de gjort och gillat synts bland sina vänner.

Instagram följer

Instagram har tidigare tagit bort funktioner som gillats av många så som möjligheten att se vilka som tittat på händelserna (24h klippen som läggs upp). Nu går det inte längre att se den här informationen efter 24h. Något som också fått mycket kritik från användare. Det finns även rykten om att Instagram framöver kommer ta bort informationen om hur många som gillat en bild och att det enbart är den som lagt upp bilden som kommer att få ta del av den informationen.

Tycker det är en bra beslut av Instagram. :+1:t3:

1 gillning

Jag med! Har läst många fall där svartsjuka pojk / flickvänner har haft full koll på sina partners aktiviteter på Instagram pga den funktionen vilket har medfört ett och annat uppbrott :open_mouth:

Men om man har låst profil så syns ju inget sådant.

Jo om man är kompis me dom så ser man ju de :wink:

Känns som ett bra beslut tycker jag!