Inget RCS för iPhone, Tim Cook hälsar att du kan köpa din mamma en iPhone

Från sajten:
image

Apples VD Tim Cook fortsätter avfärda standarder, den här gången är det RCS. RCS är lösningen för att meddelandetjänster ska kunna kommunicera med varandra.

På Apples platform är det extra tydligt då meddelandebubblorna får en grön färg när vi skickar meddelande till någon som inte använder Apples enheter. Det har länge varit ett bekymmer då de gröna bubblorna inte använder sig av samma funktioner som meddelandena mellan två Appleprodukter. Det har länge funnits en standard som kallas RCS som bland annat Google har implementerat som löser mycket av de problem vi i dag har med att kommunicera mellan plattformar.

Men igår avfärdade Tim Cook helt tanken på att använda RCS för att åtgärda problemet med gröna bubblor. Hans svar kan inte tolkas annat än att han befunnit sig i en bubbla lite för länge eller så har han inga vänner med Androidtelefoner. Det här är svaret han gav när han fick frågan om vad Steve Jobs skulle tycka om att använda RCS-standarden i iMessage:

Jag hör inte att våra användare frågar om att vi ska lägga ner mycket energi på det vid det här laget

och fortsatte med

Jag skulle älska att få över dig till en iPhone

Men säljsnacket fungerade inte på LiQuan Hunt som höll kvar vid frågan och kontrade med att hans mamma inte kan se videor som han skickar till henne. Allt på grund av bristen på interoperabilitet mellan iMessage och RCS. Alla som försökt skicka bilder eller video mellan iMessage och en Android (RCS) vet att det blir otroligt dålig upplösning.

Tim Cooks svar på detta får förmodligen ses som tidernas drygaste.

Köp din mamma en iPhone

Vi vet sedan tidigare att Apple inte är intresserade av att se till så att iMessage finns på Android då det skulle komma att kapitalisera på deras intäkter. RCS-standarden skulle möjligen låta folk ha androidtelefoner och kunna umgås med iPhoneanvändare på riktigt.

Via: The Verge

Lite tråkigt. Skulle hellre se att Apple implementerade RCS och att användarna körde iMessage för att det i slutändan är bättre, inte för att de måste.

2 gillningar

Det gör bara att man använder Facebook Messenger i stället.

Den som låter sin mamma sitta med en Android borde bli av med arvet.

3 gillningar

Köper mamman en iPhone finns det inte längre något arv kvar :laughing:

5 gillningar

Snacka om att skjuta sig i foten.

Hon ska inte köpa. Du ska. Utan henne hade du inte suttit här.

(Skämt å sidor, skona äldre från teknikens bekymmer. Jag tog (med milt våld) bort min mammas dator när hon fyllde 80 och gav henne en iPad. Det tog inte många dagar innan hon älskade sin iPad så till den grad att hon knappt släpper den och även meddelat att den ska med henne i graven. ”För första gången i mitt liv begriper jag hur det fungerar”.

Så ni som älskar era mammor, köp en iPad med obegränsad surf (så slipper ni skiten med routers, wifi, bredband, allt hemma hos henne) och fyll den med Readly, Storytel, lokaltidning, SVT Play, CMore och några sodukoappar…

8 gillningar

Jag har en mor som vägrar skaffa iPhone. Hon är nästan en lika inbiten Samsung-användare som @pao. Däremot har jag lyckats få henne att skaffa en iPad.

Vill även tillägga att Signal fungerar utmärkt mellan Android och iOS.

1 gillning

Samsung är andrahandsvalet. Jag har en avfälling som har Klocka, Mobil, Tab, Lurar och TV från Samsung. Det är ett nästan lika bra ekosystem – om man håller sig till Samsung i alla delar.

1 gillning

Är vi bröder? :roll_eyes:

Samma med min mamma. Hon har iPad (som används mycket) och en Samsung-lur. Hon använder inte telefonen så mycket och när hennes iPhone 4S skulle bytas för några år sedan ville hon ha en stor skärm. Att köpa en Pro Max var ganska mycket overkill. Även nya 14 Plus skulle vara overkill för hennes behov. Hade varit bra om Apple kunde släppa en budgetlur á la iPhone SE med större skärm och batteri - skulle nog kunna göra pensionärssuccé.

2 gillningar

Jag tror att jag bara har systrar men man kan ju aldrig vara helt säker.

Ja, min mor vill också ha stor skärm och tycker att iPhone med stor skärm är för dyr. Kanske är bättre nu när det finns en Plus-modell igen.

I RCS-standarden finns ingen end-to-end encryption. Då går det bort!

1 gillning

Fel. Det har E2E i 1:1-chattar, kommer till grupper senare i år.

Men det finns ju många andra alternativ för ändamålet, vore trevligt om det kommer något som fungerar på allt. :slight_smile:

2 gillningar

Det stämmer. RCS adding group chat encryption 'later this year' - 9to5Google

Inte som jag förstått det hela, sen att Google lagt till detta ovanpå RCS vet jag.

Samma här, det står ju även i rubriken. Det är Google som lägger till detta och kommer inte fungera om du använder en annan app som är baserat på RCS.

1 gillning

Min 88 åriga mor är också nöjd med sin Ipad. Jag tänker ofta att det hade var omöjligt att få henne att förstå/acceptera en dator men Ipad var inga problem

1 gillning

Resultatet,

1 gillning