Inget ljust med Logitech PRO X Superlight

Från sajten:
image

Är du trött efter en dag på jobbet och vill sätta dig och spela lite framför riggen? Har fortfarande kvar din standardmus med sladd som följde med när du köpte datorn. Då har vi något här, 63 gram, superlight, precision in i det minsta och det är trådlöst.

Vi pratar om Logitech nya gaming-mus. Logitech PRO X superlight. Den väger sig in på 63 gram, det låter helt orimligt men det är sant. Innan hade vi en mus på 300 gram det kändes onekligen att man höll i någonting. Logitechs mus är som att ha luft under handen och pricka rätt varje gång. För att nå denna ultralätta vikt får du dock offra RGB:n. Tas någonting bort måste ju något läggas dit. Logitech ökade därför då batteritiden från deras föregående mus med enbart 50 timmar batteritid till hela 70 timmar. I skrivande stund har jag använt musen i tio dagar ungefär och har fortfarande 50 procent batteri kvar på musen.

Logitech PRO X Superlight

Är du en gamer som gillar att hålla på att ändra känsligheten på musen eller aldrig riktigt hittar rätt så kan du nog förmodligen hitta din DPI (Dot Per Inch) här. Logitechs mus har en DPI på 100-25.600. Du har optimerat musen in i minsta detalj precis en dag innan du kanske ska iväg på ett LAN eller en turnering för PC-gamers. Men känner att du inte vill spendera mer tid på att ställa in allt igen. Du kan va lugn, Logitechs mus Onboard memory. Alltså minne i musen. Där du kan ställa in fem st olika profiler. För tex 5 olika spel. Via några knapptryck har du bytt profil på två sekunder.
Logitech PRO X Superlight
Känsla av musen i sig, den är gjord i plast men har ett matt lager över sig så att den sitter bra lätt att flytta på. Tycker du den glider för mycket i handen så skickar Logitech även med några gummilappar som kan fästas på musen för bättre grepp. Några kanske tänker att den är gjord i plast då håller den ju inte. Tvärtom skulle vi säga. Musen i sig är gjord i ett enda plaststycke och har en känsla av hög produktkvalitet. Storleken på musen passar för den som har normalstora händer. Det finns fem stycken programmerbara knappar. När vi trycker på vänsterklick så är det inte långt ifrån tills vi hör klickandet. Det krävs inte mycket kraft tack vare den låga vikten. Återfjädringen för musknapparna när vi tryckt på dem är väldigt responsiv. Scrollhjulet har en god och tydlig haptik.
Logitech PRO X Superlight
Batteriet inbyggt och det laddas via en USB-A till micro-usb sladd. Ja, ni hörde rätt, micro-usb. Det är 2020, snart 2021, vart är USB-C-anslutningen? Du kan dock ladda den trådlöst via Logitechs powerplay musmatta som du kan köpa till.

Sammanfattning

En utav de bästa gamingmössen som finns ute på marknaden just nu. Den har en skön komfort känsla och är inte otymplig att arbeta eller spela med. Denna mus har mer batteritid/ gram, levererar bra kvalité och bra prestanda. Det som fortfarande är lite negativt, är att det fortfarande finns Micro-USB och en avsaknad av USB-C som laddningsport. Vill du ha det bästa bland gamingmöss så är detta ett bra köp.

Plus

  • Bra kvalité, prestanda. och låg vikt
  • Fler batteritimmar än gram
  • Plug n play.

Minus

  • Micro-USB

Betyg: 4/5

Teknikveckan rekommenderar
1 gillning

kan alla SNÄLLA sluta använda Micro-USB.
Vad är det för fel på tillverkarna!??!!

Logitech har ju redan på andra enheter börjat gå över till USBC… Varför inte denna?!

4 gillningar

Minst sagt upprörande.