Inför återbetalningen av elprisstödet väntas bedrägerier

Från sajten:
image

Det närmar sig den 20 februari vilket är det datum då elprisstödet börjar betalas ut. Därför vill vi vara med och lyfta uppmärksamheten kring det hela.

Vi säger det kort och gott så här: Det är Försäkringskassan som via Swedbank betalar ut stödet och detta sker automatiskt. Med andra ord så behöver du som användare inte fylla i ett formulär på knagglig svenska någonstans, du behöver heller inte betala in något belopp för att få ut ditt rättmätiga stöd. Ej heller betalas stödet ut via din helt okända nigerianska prins till dig så släpp även den tanken.

Försäkringskassan har redan börjat märka av bedrägeriförsök som är kopplade till elstödet varför vi också känner att vi kan upplysa fler om riskerna som kommer som ett brev på posten när det vankas större utbetalningar. Det rör sig trots allt om flertalet miljarder kronor som ska betalas ut och får de kriminella gängen tag på en liten del av dessa så är de säkert nöjda.

Tillvägagångssättet så här långt har varit att folk, gärna äldre och funktionsnedsatta, blir uppringda av någon som påstår sig arbeta eller representera Försäkringskassan. Mer eller mindre samma modus operandi som används när någon säger sig ringa dig från din bank för att de saknar en siffra eller två i ditt kontonummer. Lägg på luren direkt!

Låt oss hjälpas åt kring detta genom att informera dina nära och kära om hur det går till så de inte drabbas av bedragarna!

Källa: Expressen