iMessage till Android kunde ha blivit av

Från sajten:
image

I striderna med Epic framkommer det nya saker som vi tidigare inte vetat om.

En av sakerna är att 2013 så ville Eddy Cue att iMessage skulle komma till Android. Men tyvärr blev han överkörd och iMessage finns enbart på Apples egna enheter i dag.

Det är en transkribering från fallet mellan Apple och Epic som indikerar på att Eddy var inblandad i en konversation med Craig Federighi gällande iMessage. I konversationen så uttrycker Eddy sig följande om att Apple bör ta iMessage till Android

”För att få iMessage till Android. Jag har haft ett par personer som undersöker detta men vi borde gå i full fart och göra detta till ett officiellt projekt. ”

Eddy uttryckte även rädsla för att förlora andelar till Google när det kom till chat och kommunikation

Vill vi förlora en av de viktigaste apparna i en mobil miljö till Google? ” Cue skrev. ”De har sökning, e-post, gratis video och [växer] snabbt i webbläsare. Vi har den bästa meddelandeappen och vi borde göra den till branschstandard. Jag vet inte vilka sätt vi kan tjäna pengar på, men det kostar oss inte mycket att köra. “

Tyvärr så de andra högt uppsatta på Apple motsatte sig iMessage på Android, Federighi svarade Cue med att han var orolig:

“att iMessage på Android skulle helt enkelt tjäna till att ta bort ett hinder för iPhone-familjer som istället skulle ge sina barn Android-telefoner.”

Nexus-4-iMessage

Huruvida diskussionen mellan de uppsatta cheferna på Apple om iMessage kommer hjälpa Apple i striden med Epic återstår att se. Dokumentet visar också på fler konversationer från 2013 mellan cheferna där Schiller, Cue och Tim Cook diskuterar att “att få kunder som använder våra butiker (iTunes, App och iBookstore) är en av de bästa sakerna vi kan göra för att få människor att bli anslutna till ekosystemet.” Då striden med Epic just handlar om att Apples App Store-praxis så kan vi ana att det inte gör dem något gott att det här kommer fram.

Via: Gizmodo

Samtidigt känns det som det skulle kunna begränsa iMessage eftersom de är låsta till vad de kan göra i Android då.

En chat-app hade nog gått att få till i Android som kan göra samma saker som på iOS. Tror att det enbart handlar om att låsa in sina kunder för att med näbbar och klor hålla kvar dem. Om jag satt som CEO på Apple hade jag gjort samma sak men som konsument tycker jag det är trist.

ja, det verkar ju onekligen som att Apples chefer var rädda för att iPhonefamiljer skulle komma att ge barnen androidtelefoner :scream:

Ja ni verkar frukta det mer än Corona :grin:

1 gillning

True Story: när min dotter var 7-9 och blev lite sur på mig kunde hon ibland skrika “jag skall skaffa en Samsung” :grimacing:

Men nu när hon blivit äldre och klokare vill hon inte kännas vid detta. :joy:

3 gillningar

Skulle iMessage komma till Android så blir ju tjänsten bara en i mängden, nu är den ju unik genom att vara lite sämre än de andra.

1 gillning