Ikväll håller Konami en presentation för nästa ”Silent Hill”

Från sajten:


Det har gått flera år sedan vi såg något nytt i Silent Hill-serien men nu verkar det äntligen bli dags.

Klockan 22.50 ikväll så håller Konami en presentation för nästa Silent Hill och du kan följa den här ovanför. Ryktena talar för att det kan bli både remakes och ett helt nytt spel. Även en tredje film ska vara under produktion och vi kanske får se en liten smygtitt på den under kvällen.

So I did a test run for my stream tomorrow and Wait a Sec . Silent Hill 2 Part 1 🤔🤔🤔🤔🤔 wait what ? pic.twitter.com/JrQclGJ0wc

— SHN Survival Horror Network ® by G and S ❤️‍🔥 (@SHNHorror) October 18, 2022

Det kan även ha avslöjats att en Silent Hill 2-remake kommer att släppas i delar. Berätta gärna vad du hoppas mest på i kommentarerna.

Via: Eurogamer

Från sajten:
image

Vi hade hört ryktena och nu är det presenterat – det blir fyra olika spel och en film.

Under gårdagens presentation visade Konami att de verkligen satsar på deras hyllade spelserie. Det kommer att släppas fyra Silent Hill-spel och de skiljer sig en del från varandra.

Silent Hill 2 (Remake)

Det blev en remake och det blir Playstation 5-exklusivt. Åtminstone första de tolv månaderna efter släppet för att sedan även bli tillgängligt till PC. Men än så länge finns inget datum när det kan tänkas släppas.

Silent Hill: Townfall

Det ser ut att bli en traditionell uppföljare i spelserien men som vi tyvärr nog kommer att få vänta ett par år tills det släpps.

Silent Hill: Ascension

J.J. Abrams som är känd för serier som Lost, Westworld och mycket mycket mer har lagt sin välsignelse på det här interaktiva spelet. Hans studio Bad Robot är det som ligger bakom Silent Hill: Ascension som släpps nästa år.

Silent Hill: f

Vi fick även en smygtitt på Silent Hill: f som ser ut att bli riktigt obehagligt men vackert. Det enda vi vet är att det utspelas i Japan under 1960-talet. Ingen information om plattformar eller datum.

Return to Silent Hill

En tredje film har avslöjats sedan tidigare och nu fick vi det bekräftat tillsammans med regissören Cristophe Gans vision.

Via: Engadget

Från sajten:


Förra året så avslöjade Konami att de planerar att släppa flera ”Silent Hill”-spel med en efterlängtade remake av ”Silent Hill 2”.

Bland spelen som presenterades så fanns ”Silent Hill: Ascension” som är lite annorlunda mot de typiska speltitlarna i serien. Spelet blir mer av en interaktiv berättelse där spelarens val påverkar handlingen. Men ”Silent Hill: Ascension” kommer dessutom att släppas i avsnitt som följs av andra samtidigt.

Dessa får även möjlighet att påverka avsnittens pussel, vägval och andra aktiviteter under en begränsad tid vilket i sin tur påverkar berättelsens utveckling. Spelet kommer även att innehålla olika karaktärer från olika platser runt om i världen med en egen berättelse att forma. ”Silent Hill: Ascension” är planerat att släppas senare i år.

Via: FZ

Från sajten:


Konami släppte en ny trailer och släppdatum för Silent Hill 2-remaken under Sonys State of Play.

Det är snart dags att axla rollen som James Sunderland i den hemsökta staden Silent Hill. Den nya trailern håller spänningen vid liv genom att inte visa några glimtar av Pyramid Head. Remaken, som först tillkännagavs 2022, har utvecklats av den polska studion Bloober Team och kommer att släppas den 8 oktober till Playstation 5 och Steam.

Originalversionen släpptes till Playstation 2 för 23 år sedan och är det mest hyllade i spelserien.