Ikea Starkvind får stöd för Apple HomeKit

Från sajten:
image

Igår presenterades den nya smarta luftrenaren från Ikea, Starkvind. Nu ser det ut som att den även får stöd för Apple HomeKit.

Det är hemsidan HomeKit Authority som varit i kontakt med Ikea för att klargöra hur det ligger till. Enligt uppgifter ska Ikea Starkvind få stöd för Apple HomeKit men då, precis som med andra produkter, via deras Trådfri Gateway. Precis som vanligt med andra ord men bra att detta bekräftas vilket inte framkom i pressreleasen. Förhoppningsvis exponeras även den inbyggda luftkvalitetsmätaren i HomeKit (på samma sätt som med Sensibo Pure). Huruvida stödet för Apple HomeKit finns på plats direkt vid start eller om det kommer via en uppdatering har inte bekräftats.

Ikea Starkvind ska dessutom ha stöd för såväl Google Assistent som Amazon Alexa vilket gör att den lär bli uppskattad av många användare. När det är dags för filterbyte i Starkvind får du besked om detta via appen och det ska även gå att beställa dessa direkt från appen.

Källa: HomeKit Authority

1 gillning

Vågar vi gissa oss på ett pris? För att jag behöver ett nytt bord och den va snygg

“… Ikea Starkvind finns till försäljn­ing från och med den 22 okto­ber på Ikeas varuhus. Priset är USD 129 för golv­vari­anten och USD 189 för bor­dsvari­anten vilket i sven­s­ka kro­nor lär bli runt 1100 kro­nor och 1800 kronor.”

Teknikveckan

1 gillning

Väntar på IKEA Rensvind.