Ikea släpper luftkvalitetsmätare

Från sajten:
image

Mitt i sommaren smyger Ikea ut en luftkvalitetsmätare för ditt hem. Priset är väldigt överkomligt och nyttan stor för denna nya produkt.

Ikea Vindrikting är en luftkvalitetsmätare som kontrollerar luften genom att upptäcka partiklar (PM2,5) i ditt hem. Ansluts enkelt med en USB-C kabel (medföljer ej)

En tydlig LED-indikator på framsidan av mätaren visar hur luften är i ditt hem; grön, gul och röd. Rekommenderad att användas tillsammans med Ikeas egna luftrenare Förnuftig men kan givetvis användas med valfri enhet för luftrening i hemmet.

Ikea Vindriktning luftkvalitetsmätare

Ikea Vindriktning luftkvalitetsmätare

Ikea Vindriktning luftkvalitetsmätare

Ikea Vindriktning luftkvalitetsmätare

Litet format innebär att du enkelt kan placera ut den i hemmet och flytta den mellan olika rum. Enheten har ingen fysisk knapp utan aktiveras när den får ström.
Observera att den inte upptäcker gaser utan endast mindre partiklar (PM2,5). Det ser heller inte ut som att den går att integrera med Ikea Trådfri vilket ju är lite synd, det hade annars varit marknadens mest prisvärda luftkvalitetsmätare för våra smarta hem.
Priset är 99 kronor och den bör finnas på ditt närmaste Ikea-varuhus.

Källa: Ikea

Behöver vi verkligen ha koll på luftkvalitén regelbundet här i Sverige?
Känns som dom flesta inte behöver varken luftrenare och annat i detta segment.
Bara företag som sett en marknad att tjäna pengar.

3 gillningar

Det finns många olika aspekter av detta. Givetvis vill företagen tjäna pengar men då vi tillbringar mer tid inomhus så får eller ser vi inte alltid varningssignalerna för dålig luft.

Ett exempel på detta är t ex under de mörkare månaderna av året då vi tänder stearinljus för att få det lite mysigare. Efter en stund är faktiskt luften tung att andas, du blir tröttare i ögonen och somnar snabbare i soffan framför teven. En manick som visar att luften behöver fixas till är bra här för uppmärksamhet och ett par minuters vädring genom att öppna ett fönster eller balkong-/altandörren gör susen och man piggnar till.

Samma för matlagning med stekos, inte alltid man tänker på att vädra ut så om Vindriktning kan påkalla uppmärksamhet kring detta så tillför den något.

Luftkvaliteten överlag i Sverige är det nog inget större fel på men när vi tillför “skit” i luften så behöver denna rensas upp lite :slight_smile:

3 gillningar

Om man är pollenallergiker :slight_smile:

Ser för övrigt ut som en mini-sub från Sonos!