Ikea ser ut att vara på gång med nya sensorer

Från sajten:
image

Ikea fortsätter att arbeta på det smarta hemmet och nu har två nya produkter dykt upp hos amerikanska FCC. Det är en magnetkontakt samt en rörelsesensor.

Ikea Home Smart väntas tillökning om man får tro dokument som dykt upp hos amerikanska FCC. Inskickade dokument visar två nya sensorer som ska vara kompatibla med företagets hubbar, Dirigera samt Trådfri Gateway. Namnet på magnetkontakten är “Parasoll Open/Close Sensor” och för rörelsesensorn är det “Vallhorn Motion Sensor”. Huruvida detta är slutgiltiga namn återstår att se.

Enligt dokumentationen ska båda produkterna vara kompatibla med Apple Home, konstigt vore allt annat då deras andra produkter i Home Smart är det. Dessa ska också drivas av AAA-batterier så bye, bye knappcellsbatterierna från förr.

Sensorerna som ser ut att tillverkas av Leedarson, ett av de större kinesiska företagen, använder Zigbee för kommunikation.

Troligtvis får dessa en attraktiv prisbild och vi lovar att hålla ögonen öppna efter mer information.

Källa: Appleinsider

2 gillningar

Från sajten:
image

Ryktet visade sig stämma och Ikea har tre nya sensorer på gång för det smarta hemmet. Dessa beräknas lanseras i början av nästa år.

Ikea Home Smart väntas tillökning i form av fler smarta sensorer för hemmet. Parasoll, Vallhorn och Badring är namnet på de kommande sensorerna som ska kunna öka säkerheten i våra hem. Mest troligt är också att de alla kommer att använda vanliga AAA-batterier då Ikea sedan ett tag tillbaka försöker fasa ut knappcellsbatterier i sina produkter.

  • Ikea Parasoll är en dörr- och fönstersensor
  • Ikea Vallhorn är en ny rörelsesensor
  • Ikea Badring är en vattenläckagesensor

Det är danska hemsidan Input som fått tag på danska priser till de kommande produkter och omräknat till svenska kronor så bör det landa kring:

  • Ikea Parasoll, 125 kronor – lanseras i januari 2024
  • Ikea Vallhorn, 109 kronor – lanseras i januari 2024
  • Ikea Badring, pris oklart – lanseras i april 2024

Någon av dessa sensorer som du kommer att kasta dig över?

Källa: Input

Galleri

2 gillningar

Snygg design det var på dem! En ny rörelsesensor blir det nu iaf! Orkar inte byta batteri i min gamla från Ikea! :joy:

Intressant. Jag har några rörelsesensorer från Eve, men de är ju lite dyra. Min gamla från Ikea tycker jag har fått sämre räckvidd (?) sedan bytet till nya hubben, så kanske den nya är snäppet bättre, förutom batterierna då.

Kanske inte kommer kasta mig över någon av dessa nu direkt men alltid trevligt med utökat sortiment. Jag hoppades dock först att den nya sensorn skulle vara en dedikerad utomhussensor men…