IKEA Rodret är en ny trådlös dimbar fjärrkontroll

Från sajten:
image

Från ingenstans ser Ikea ut lansera en ny fjärrkontroll inom kort. Nya Ikea Rodret är en avlång trådlös fjärrkontroll med dimmerfunktion.

Via en uppdatering av appen Ikea Home Smart får vi information om en ny produkt till deras sortiment. Ikea Rodret är en ny trådlös dimmer som fungerar för att tända, släcka eller dämpa upp till 10 ljuskällor samtidigt.

Än så länge verkar inga bilder på produkten läckt ut eller råkat publiceras på hemsidan men från appen ser vi att den använder ett vanligt batteri istället för knappcellsbatteri. Formfaktorn påminner till viss del om Styrbar fast då långsmal.

Vi återkommer så snart vi får mer information om produkten samt pris på denna.

Källa: IKEA

Från sajten:
image

För ett par veckor sedan dök det upp en ny produkt vid en uppdatering av appen Ikea Home Smart. Nu har fjärrkontrollen Ikea Rodret publicerats på svenska hemsidan.

Ikea Rodret är en ny fjärrkontroll med funktioner för att dimma, tända och släcka upp till 10 ljuskällor samtidigt. Genom att ansluta den till hubben Dirigera kan fler funktioner fås när det gäller styrning av ljuskällor från Ikea.

Fjärrkontrollen kan enkelt fästas på det medföljande väggfästet eller via en inbyggd magnet. Den kan också anslutas till Trådfri Gateway.

Maximal räckvidd är 10 meter när signalen inte blockeras av väggar. Till skillnad från de äldre fjärrkontrollerna används nu inte knappcellsbatterier utan det är ett vanligt AAA-batteri som behövs.

Ikea Rodret mäter 4 centimeter på bredden, 7 centimeter på höjden och 3 centimeter när det gäller tjockleken. Vikten är 60 gram och kapslingsklassen är IP44.

Rekommenderat pris är 79 kronor men fjärrkontrollen verkar inte ha dykt upp i varuhusen än.

Kommer du att köpa Ikea Rodret?

Källa: Ikea

Kanske inte köper just den här. Men Ikea har mycket prisvärt inom elektronik.

1 gillning

Nu blir det lite meck och dags att damma av 3d-printern för att se om denna också går att ha i en Schneider exxact som föregångarn :stuck_out_tongue:

2 gillningar

Har du lyckats? Jag tänkte precis samma tanke men är inte särskilt bra på att designa 3d

Inte haft tid, men tänkte kolla lite i jul! Var tvungen att byta en knappcell på min nuvarande installation, fick motivation igen