IKEA lanserar partyljud i samarbete med teenage engineering

Från sajten:
IKEA lanserar partyljud i samarbete med teenage engineering | Teknikveckan


image

IKEA kommer den 7 februari börja sälja en ny serie bärbart ljud som har tagits fram med teenage engineering och serien kallas FREKVENS. Den kommer enbart säljas i begränsad upplaga med start den 7 februari 2020.

Hela FREKVENS-serien är modulär vilket betyder att de olika högtalarna går att bygga ihop eller användas separat och utöver högtalare säljer IKEA även stativ, LED-ljus, brickor, muggar och mycket mer som även de går under FREKVENS-serien. Tanken med serien är att du enkelt ska kunna bygga ihop din egna hemmafest av högtalare och ljus som kan synkas ihop och totalt lanseras fyra olika högtalare. Först ut har vi ett paket av en högtalare och subwoofer som ger en uteffekt på 1 x 8W och 1 x 24W. De kommunicerar via Bluetooth och prislappen ligger på 1 495 kronor.

Vill du utöka ljudet så går FREKVENS-högtalaren att köpa löst utan subwoofer och priset för den är 699 kronor och den kommer med handtag och fötter så den enkelt kan bäras omkring och flyttas runt. Totalt går det att koppla ihop sju stycken FREKVENS spotlights/högtalare.

Sist ut har vi en liten högtalare som påminner lite om en kassettspelare och den har en uteffekt på 1 x 2 2W och har på baksidan ett bältesclip så du elegant kan fästa den i midjan om så önskas. Tråkigt nog laddas den upp via Micro-USB istället för USB-C och prislappen ligger på 199 kronor.

Säljstart är som sagt den 7 februari och hela kollektionen kommer finnas i begränsad upplaga så är du sugen på att inhandla dessa får du förmodligen vara tidigt ute i varuhusen. Vill du läsa mer om alla produkter och kombinationer som går att köpa kan du göra det hos IKEA.

2 gillningar

Såg ju lite små coola ut :sunglasses:

Sonos koppling lär väl inte finnas?

Nepp inget med Sonos att göra i dessa, bara blåtand!

Är mest nyfiken på var de kommer att dyka upp före den 7:e :grin:

Riktigt snyggt! Nice att de lyckas hålla ner priset men ändå ha kvar deras formspråk, följt dom ett tag nu. Deras MIDI-synth ligger på 14000kr, så imponerad av prissättningen här! Vet inte om man kommer ha någon användning för det! Men något måste handlas! :joy:

Hahaha ja det suger ordentligt i köptarmen men vettefasen vad jag ska ha prylarna till, men jag vill ha dem!

1 gillning

Köp och spara i originalskick, kanske blir värt lite mer år 2070? :wink:

2 gillningar

Instant buy :sunglasses::man_dancing::loud_sound:

Jävlar så sexigt!!!

De där pixel-ljus-panelerna verkar intressanta och roliga. Håller på med scenljus (alltså sånt som finns på en scen på en konsert eller teater oftast) och har börjat kolla på liknande saker med rgb. De sakerna är riktigt dyra och programmen för att kontrollera dem är ännu dyrare. Mellan 10.000 och 180.000 kr. (programmen alltså.) LED-panelerna kostar mellan 3000 och 70.000 kr. styck. (Däremot så är de panelerna oftast 50x50 cm). Så det skulle vara intressant att få lägga vantarna på.