Ikea lanserar en smart luftrenare

Från sajten:
image

Ikea har precis presenterat sin första smarta luftrenare vid namn Starkvind. Denna kommer i två olika versioner, en för golvplacering samt som ett bord.

Idag presenterade Ikea en ny smart luftrenare vid namn Starkvind. Detta blir deras andra luftrenare efter “Förnuftig” som lanserades i slutet av förra året men som dock inte är smart. Återigen väljer Ikea att kombinera produkter och i detta fall en luftrenare som även dubblerar som ett litet runt bord som passar perfekt bredvid soffan eller sängen. Det finns även en modell som är avsedd för att placeras på golvet.

 

Ikea Starkvind Ikea Starkvind Ikea Starkvind

Ikea Starkvind är lämplig för rum upp till 20 kvm och kan förutom att anslutas till Trådfri Gateway även användas fristående. Ansluten till Trådfri Gateway får du tillgång till fler funktioner som schemaläggning. Luftrenaren har fem olika fläkthastigheter samt ett automatiskt läge där den anpassar hastigheten utifrån mängden PM2.5 partiklar i luften, detta via den inbyggda luftkvalitetssensorn.

Luftrenaren är utrustad med ett trefilterssystem där förfiltret fångar större partiklar som hår och damm. Filtret tar bort upp till 99,95% av mindre luftburna partiklar som PM2.5, damm och pollen. Gasfiltret tar bort olika gasformiga föroreningar som formaldehyd samt minskar oönskade dofter från rökning och matlagning.

Huruvida Ikea Starkvind exponeras i andra ekosystem som Google Home, Apple HomeKit och Amazon Alexa framgår inte i dagsläget.

Ikea Starkvind finns till försäljning från och med den 22 oktober på Ikeas varuhus. Priset är USD 129 vilket i svenska kronor lär bli runt 1100 kronor.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning

Bordslösningen var ju smått genial…:+1:

4 gillningar

Det mörka bordet tyckte jag såg tjusigt ut, (iaf på bild) men det ljusa såg väldigt plastigt ut. De skulle klätt plasten med tyg så man slapp se vit plast med hål i.

1 gillning