IKEA i samarbete med Spotify

Från sajten:
image

Ännu ett samarbete jättar emellan. Vi ser många samarbeten just nu, det var inte länge sedan IKEA visade upp sitt samarbete med LEGO, samarbetet med SONOS är vida känt och näst på tur är Spotify.

Ikeas satsning på digitala lösningar riktar sig till vårt välmående och de vill koppla samman färger, ljus och ljud för att göra vår vardag lite trevligare. Med lampor som ändrar ljustemperatur under dagen och trevligt ljud från SYMFONISK ger de oss nu också en skiftande spellista som ska ge oss harmoni.

”I vår vision att skapa en bättre vardag för de många människorna ligger så mycket mer än våra produkter. Tillsammans med Spotify kan vi nu hjälpa till att skapa flyt i vardagen såväl i hemmet som utanför”, säger Ikeas Per Stolt.

Rhythm of life är en sajt där användare loggar in med sitt Spotify-konto för att svara på frågor om när på dygnet vi trivs bäst med våra mest spelade låtar och ställa in tempot på vår livsrytm. Det är ett nytt verktyg Spotify tagit fram åt IKEA, som efter dessa val väljer musik åt oss. En dynamisk spellista som ändras och väljer passande musik under dagens lopp.

”Magin med musik är att den kan förstärka känslorna genom livets alla skeenden. Alla tillfällen under en dag har sin perfekta låt och spellista, och det är otroligt spännande att tillsammans med Ikea nu ge den perfekta rytmen till vardagsbestyren”, säger Peter Myhrman, nordisk marknadschef på Spotify.

Besök Rythm of Life och skapa din egen spellista här.

Källa: IKEA Press. Via: DI Digital.

Samarbetet med Sonos känns mer klart vad det är, detta känns otydligt och ganska onödigt. Men kanske bara jag som inte fattar hur bra detta är.

Nej, men detta känns helt klart mer flummigt. Men ändå en trevlig funktion. Om man är van Spotify-användare har vi liknande funktioner i våra personliga spellistor som skapas. Men med denna får vi välja mer själva och den uppdateras mer dynamiskt och oftare än de övriga listorna. Så lite kan det nog tillföra ändå… :slight_smile:

Båda IKEA och Spotify är verkligen ute och swingar mycket nu.

När man väl börjat med partnerbyte är det nog svårt att stoppa runtknullandet så att säga… :smiley:

Vi får hoppas barnen blir mer välskapta här än i fallet med Nike.

Vart är ”Aldrig”-knappen?

Gamingstolar nästa.

https://newsroom.inter.ikea.com/news/all/ikea-welcomes-gaming-home-in-collaboration-with-rog/s/651652c2-5e3b-4297-9877-96337802664c