IKEA Dirigera dyker upp i butik

Från sajten:
image

Ersättaren till Ikea Trådfri Gateway heter som bekant Ikea Dirigera. Nu har produkten dykt upp med pris på den norska hemsidan hos Ikea.

Ikea Dirigera får ett norskt pris på 699 kronor vilket med dagens växelkurs blir ungefär 765 svenska kronor. Sedan tidigare är det sagt att Ikea Dirigera ska börja säljas i oktober månad vilket förhoppningsvis sammanfaller med lanseringen av den kommande IoT-standarden Matter.

Ikea Dirigera

Ikea Dirigera ansluts till din router med en nätverkskabel som medföljer. Precis som tidigare finns stöd för Apple HomeKit, Amazon Alexa och Google Home. På bilden nedan syns även den nya appen som kommer att finnas för både iOS och Android.

Ikea Dirigera

Just kompatibiliteten med Matter gör denna intressant och det är konstaterat sedan tidigare att den äldre Ikea Trådfri Gateway INTE kommer att få stöd för Matter.

Ikea Dirigera

Måtten för Ikea Dirigera är 112 x 27 millimeter och kabellängden är 1,80 meter. Det är för övrigt en USB C-kabel som används för strömförsörjning.

Kommer du att köpa Ikea Dirigera så snart den landar på hyllan?

Källa: Ikea

Kommer man behöva para om alla lampor med ny hubb?

Absolut

Vi får väl se om det inkluderar något flyttverkyg.

Från sajten:
image

Ikea tyckte det var dags att uppdatera Trådfri-hubben och resultatet är hubben Dirigera som nu verkar ha dykt upp i bland annat IKEAs varuhus i Kalmar.

Det är en av våra forummedlemmar som idag besökte en Ikea-butik och noterade att det det stod massvis av Dirigera-hubbar på hyllan. Förutom en ny design så kommer hubben anslutas med en USB-C-kabel istället för den hemska micro-USB-kabeln som förra generationen har och den kommer även ha stöd för Matter. Prislappen landar på 699 kronor.

Dirigera ersätter den gamla Trådfri-gatewayn och har stöd för både Zigbee och Thread samt Matter.

Utöver Kalmar-butiken vet vi att den finns på Ikea Gallerian i Stockholm city. Övriga varuhus får den på tisdag. Senast då kommer den även dyka upp på webbsidan.

Ikea Dirigera på butikshyllan

För att använda Dirigera behöver du en ny app. Den heter heter också Ikea Home Smart. Den gamla Ikea Home Smart-appen har fått en ny vit ikon och bytt namn till Home Smart 1.

Du hittar nya Home Smart via App Store eller Google Play Store.

2 gillningar

Appen finns där appar finns: ‎IKEA Home smart i App Store

Bilden är från IKEA Kalmar :wink:

Bara en tagen, det är den som ligger i min gula kasse.

Skulle tagit en extra och sålt dyrt till mig :laughing:

Än så länge finns den inte på hemsidan, blir till att besöka imorgon bitti och se om den dykt upp i Malmö. Nya appen IKEA HOME SMART finns att ladda ner nu :slight_smile:

Peter har varit iväg redan, finns inte! Kommer upp på hemsidan och i butik på tisdag! Vissa varuhus (Kalmar och Gallerian i sthlm) var extra snabba.

1 gillning

Jag var på IKEA Helsingborg idag och enligt personalen där kommer de in på lager någon gång mellan måndag och tisdag i nästa vecka, 24-25 oktober.

Nå? Var är rapporten? Hur enkelt gick bytet? Svarar den snabbare på kommandon? Är räckvidden lika bra som i den gamla? Vi vill veta allt… ju.

Detta ska bli väldigt spännande! Sjukt nyfiken på hur den kommer funka! :slight_smile:

Vad tänker du kommer vara för stor skillnad? :joy:

Hoppas på att den ska vara stabilare, bli lättare att lägga till enheter och att det blir en bra matter-hubb… :slight_smile:

1 gillning

Tror du man kan lägga in icke-IKEA-grejer i denna? Generellt Zigbee-stöd liksom.

Nope.

shocked oh no GIF