Idag förbjuder Paris uthyrning av elsparkcyklar

Från sajten:
image

Elsparkcyklar är ett fantastiskt transportmedel för att snabbt ta sig fram i stora städer men Paris har nu valt att förbjuda uthyrning av elsparkcyklar så cirka 15 000 elsparkcyklar är nu borta från Paris gator.

I april tidigare i år hade stadens invånare i Paris en folkomröstning där majoriteten röstade för ett förbud mot uthyrning av elsparkcyklar och idag den 1 september börjar de nya reglerna att gälla. Paris hade cirka 400 000 användare per månad som hyrde elsparkcyklar och Paris hade tidigare gjort samma sak som i Stockholm där de begränsade antal bolag som kan hyra ut elsparkcyklar till tre stycken och de hade även dedikerade parkeringsplatser runt om i staden. Förra året skadades 450 personer och tre omkom på en elsparkcykel i Paris och i juli i år omkom tio personer.

Många av stadens invånare är besvikna på förbudet då många har bytt ut bilen mot elsparkcykeln men de får göra som många andra och köpa sig en egen elsparkcykel och vill ni ha tips på några bra så kan ni se våra senaste recensioner nedan:

Källa: SVT

I detta fall bestod majoriteten av 8 procent av de röstberättigade där 90% röstade för förbud.

92% brydde sig inte alltså.

Ibland är fransmän kloka.