Idag får Stockholm nya hyrcyklar från RideMovi

Från sajten:
image

Efter fiaskot med hyrcyklarna i Stockholms stad så är det dags att göra ett nytt försök och denna gång är det RideMovi som tar över stafettpinnen och vi hoppas att de gör ett bättre jobb.

Idag kommer det dyka upp färggranna elcyklar på stockholms gator och det är elcyklar från bolaget RideMovi som kommer gå att hyra för en rätt billig peng. Idag kommer hundra elcyklar placeras ut och och senast den 1 augusti ska 1 500 cyklar finnas tillgängliga. RideMovi är ett italienskt bolag och de har verksamhet i över 30 platser i Europa, bland annat i Barcelona, Aten och Milano. De finns även i Malmö, Uppsala och Lund och nu då även Stockholm.

Vi vet att det är många i Stockholm som längtar efter nya hyrcyklar. RideMovi är en rutinerad aktör som redan har verksamhet i andra delar av Sverige. Därför har vi goda förhoppningar om att stockholmarna ska uppskatta deras cyklar, säger Lars Strömgren (MP) trafikborgarråd Stockholms stad.

Hyrcyklarna är elassisterande och de kommer utrustade med cykelkorg, handbroms och den inbyggda tramphjälpen. De kommer även med extra breda däck för att öka komforten och de kommer gå att parkera i vanliga cykelställ, elsparkcykelrutor och i målade hyrcykelrutor. Priserna för att hyra en elcykel kan ni se nedan:

RideMovis avgifter 1 juli 2023:

  • Engångshyra: 1,50 kr/minut
  • Dagspass: 69 kr
  • Tredagarspass: 105 kr
  • Veckopass: 138 kr
  • Månadspass: 198 kr

I samtliga pass ingår fri upplåsning, hyrcyklarna hyrs ut via RideMovi-appen som finns till både iOS och Android.

Källa: Pressmeddelande

Galleri

1 gillning

Hittar inget månadspass. Det som finns är 6 timmar för 198 kr under 30 dagar. Det är ju knappast ett månadspass, det kan man ju åka på en-två dagar.