ICA investerar en miljard i att sänka matpriserna under 2024

Från sajten:
image

ICA Sverige miljardinvesterar under 2024 för att se till att deras ICA-handlare sänker matpriserna med start i mars men i slutändan är det upp till ICA-handlaren att välja om det ska vara lägre priser eller inte.

ICA skriver i sitt pressmeddelande att de kommer investera runt en miljard kronor för att sänka ordinariepriserna ute i butikerna runt om i landet. Det är breda prissänkningar på vardagsvaror som fokus kommer ligga på men exakt vad de nya priserna blir får vi inte reda på för det är upp till varje enskild ICA-handlare att bestämma.

Det är en stor förflyttning vi gör och vi har tillsammans, ICA Sverige och handlarna, bestämt oss för att vinna marknaden genom lägre priser till våra kunder från alla våra butiker. Det kommer fortsatt att vara olika priser i våra butiker då vi alla är fria handlare i samverkan, men kunden kommer att märka att man kan handla vardagsvaror till lägre priser var man än befinner sig i Sverige, säger Peter Jonsson, ICA-handlare i Skellefteå och ordförande i ICAs Sverigeråd som representerar landets ICA-handlare.

Den nya investeringen kommer träda i kraft i mars i år och det ska bli riktigt intressant om man äntligen kommer ha råd att köpa mer än en paprika framöver.

Källa: Pressmeddelande

Är det verkligen en investering att lägga på mindre vinst än tidigare?

1 gillning

Det låter bra, fast det är väl upp till handlaren i slutänden? Ligger de ensamma på något ställe utan en Coop eller Willys butik i närheten så är väl inte handlaren så sugen på att sänka priset.

Trodde att iaf priserna på basvarorna sattes centralt. Kommer ihåg att det var mycket gnäll från Ica Åre när de var tvungen att bli Ica Supermarket och inte kunde ha sina ockerpriser längre.

Låst artikel men de pressas av konkurrensen också: