I vår kommer du kunna använda Amazon Alexa i Sverige med Sonos

Från sajten:
image

Det har länge gått att koppla både Google Assistant och Amazon Alexa till sina Sonos-högtalare men för att få Alexa att fungera krävdes lite pill men nu till våren kommer rösten till oss i Sverige – dock inte på svenska.

Om du ville använda Amazon Alexa på dina Sonos-högtalare fick du snällt logga in med ditt Sonos-konto på Sonos hemsida och ange att du bodde i USA och därefter så gick det att lägga till röstassistenten. Snart krävs inte detta längre då Alexa kommer lanseras i 27 nya länder inklusive Sverige. Som många säkert redan vet så kan inte Alexa svenska ännu så vi kommer få välja på engelska, franska, tyska, italienska och spanska. Det har dock ryktats att Alexa utvecklas på svenska så vi hoppas att det stämmer så vi slipper dra på vår kassa engelska dialekt.

Så vad går det att göra med Alexa när det är kopplat till dina Sonos-högtalare? Bland annat så kan du styra både musik och tv-program, be Alexa starta en viss sorts spellista, en artist och mycket mer. Det går även att ställa in alarm till morgonen, lägga till aktiviteter i din kalender och be Alexa läsa upp dagens nyheter eller så kan du kolla hur vädret blir. Har du smarta produkter i hemmet så kan du även styra dessa och be Alexa tända och släcka lampor och mycket mer.

När du ställer in Alexa så kan du välja att ha Alexa på en specifik Sonos-högtalare i ditt hem, eller ha flera rösttjänster i samtliga högtalare. Även Sonos egna röstassistent Sonos Voice Control går att använda i kombination med Alexa.

Läggs till i Alexa-appen?

Mitt fel som missade att det stod att kommer under våren i pressmeddelandet, sorry!