I Android 12 kommer vi själva kunna välja app-butik

Från sajten:
image

Efter att media fått information om Googles nya rutiner gällande administrationskostnaderna vill företaget nu ge andra valmöjligheter runt de digitala butikerna.

Vad har hänt?

Google har markerat för att alla sina utvecklare tänkt att ha en översyn på policyregler. Alla utvecklare har nu 1 år på sig att fixa felande appar innan dessa tas bort. Deadline för att fixa till apparnas betalningar är 2021-09-30. Detta gäller även Googles egna appar, enligt dom själva.

Vad blir nytt?

Utvecklarna på Google har satt igång att börja jobba med Android 12 och har då även lagt till att användaren får välja vilken appbutik som används. Redan nu finns det flera olika butiker som tillverkarna själva tillhandahåller, som t ex Samsung’s Galaxy App store. Tidigare ville Google vill få in alla tillverkare på deras egen butik med argumentet att det är säkrare för slutanvändaren.

Nu har Google gjort en så kallad kovändning och kommer från Android 12 att släppa på varningar som annars kommit vid installationen av nya appar från andra appbutiker. Exakt hur detta ska fungera vill inte Google gå ut med för tillfället.

Alltid öppet

Från dess födelse så har Android har alltid varit ett öppet operativsystem och kommer aldrig sluta låta användarna ha valmöjligheter för t ex vilket tangentbord de vill använda eller vilka appar som de skickas meddelanden med, vilken miniräknare som används eller ens vilken klocka. Det finns så många olika väckningsvarianter som det finns människor på jorden, då inte alla användare behöver samma saker för att komma upp på morgonen.

 

Detta är en stor skillnad mot Apples filosofi där allt är förutbestämt och går ej att förändra drastiskt utan att jailbreaka/roota sin telefon med farorna det kan innebära. Men det betyder inte att Android som operativsystem är färdigt utan kommer alltid att hitta nya sätt att tillhandahålla tjänster som gör att upplevelsen som varje person har blir så bra som möjligt.

1 gillning

Intressant helt klart :slightly_smiling_face: