Husqvarnas robotgräsklippare spelar Happy Birthday

Från sajten:
image

Robotgräsklipparen Automower från Husqvarna har fått en ny funktion. Den kan nu spela upp “Happy Birthday” på födelsedagar och förgylla inte bara gräsmattan.

Husqvarna meddelar nu att deras robotgräsklippare Automower fått en ny funktion. Robotgräsklipparen kan nu spela upp “Happy Birthday” och göra födelsedagen lite trevligare för familjen och vännerna. Den 1 april har förvisso passerat vilket vi vill poängtera men detta är på riktigt.

Idén till detta började förra året hos en grupp tekniknördar och ingenjörer hos Husqvarna. De började leka lite med larmmodulen i robotgräsklipparen och på den vägen är det.

Tekniken är baserad på robotgräsklipparens befintliga larmsignal. I det här fallet använder Husqvarna integrationsplattformen IFTTT för att gräsklipparna ska kunna spela Happy Birthday. Företaget har arbetat med IoT och externa tredjepartslösningar i flera år, till exempel tillsammans med Google Home, Amazon Alexa och IFTTT.

Funktionen finns tillgänglig för Automower-modellerna 405X, 415X, 435X AWD samt från juni 2023 även 430X NERA och 450X NERA.

Vill du veta mer och aktivera funktionen finns information om detta här.

Källa: Pressmeddelande