Husqvarna visar upp nya robotgräsklippare

Från sajten:
image

För ägare till mellanstora trädgårdar så lanserar Husqvarna två nya robotgräsklippare, båda utan begränsningskabel. Även en kombinerad busk- och grässax lanseras.

Svenska företaget Husqvarna lanserar två nya robotgräsklippare i Nera-serien, Automower 310E samt 410XE. Gemensamt för de båda robotgräsklipparna är att de använder slinglös teknologi och lämpar sig för trädgårdar upp till 1 000 kvadratmeter. Det går också att använda sig av begränsningskabel om man vill eller en kombination av dessa.

Båda är kompatibla med Husqvarnas satellitnavigeringssystem Epos (Exact Positioning Operating System) som har en precision på 2-3 centimeter och som gör det möjligt för användaren att skapa virtuella avgränsningar med mobiltelefonen. Virtuella avgränsningar kräver Epos plug-in modul (säljs separat) som monteras på gräsklipparen samt en referensstation som vanligen fästs på husets tak eller vägg.

Med dessa modeller lanserar Husqvarna sin nya EdgeCut-teknologi, framtagen för att kunna hålla även gräsmattans kanter perfekt trimmade. EdgeCut-teknologin innebär att det finns en extra bakre knivdisk som sköter kantklippningen. I appen Automower Connect kan användaren även skapa specifika arbetszoner, klippfria zoner samt elektroniskt justera klipphöjden.

Husqvarna Automower 410XE Nera är utrustad med radarteknologi som hjälper robotgräsklipparen att navigera runt objekt som ligger kvar på gräsmattan, såsom leksaker, bollar och trädgårdsverktyg. Rekommenderat pris för 410XE Nera är 29 900 kronor och för 310E Nera är priset 24 900 kronor. Epos plug-in modul och referensstation kostar 9 180 kronor.

Husqvarna Aspire busk- och grässax

Husqvarna utökar även sin Aspire-serie med ny kombinerad busk- och grässax. Denna är utformad för precisionsklippning och formning av buskar och kan användas som en handhållen enhet eller tillsammans med ett teleskopiskt skaft för utökad räckvidd och är enkel att använda, fälla ihop och förvara.

Likt övriga produkter i Aspire-serien är busk- och grässaxen kompatibel med batterisystemet 18V Power for All, batterier och laddare som kan användas i en rad andra produkter från ledande varumärken. Enheten stängs av automatiskt efter 180 sekunder om den inte använts vilket förlänger batteriets livslängd. Power for All har initierats av Bosch och stöds av Husqvarna, Gardena, Flymo, Gloria, Ledvance, Kübler, Perfect Pro, Rapid, Steinel och Wagner där ett batterisystem används av flera olika tillverkare.

Rekommenderat pris för busk- och grässaxen är 1 690 kronor, med batteri och laddare 2 390 kronor. Samma produkt med teleskopskaft kostar 2 390 kronor och med batteri och laddare 3 190 kronor.

Källa: Pressmeddelande

Galleri