Husqvarna utökar räckvidden och underlättar bytet till batteriprodukter

Från sajten:
image

Fler trevliga nyheter när Husqvarna lanserar flertalet produkter som underlättar skötseln av grönytor. Nu utökas dessutom räckvidden och bytet till batteri underlättas.

Husqvarna fortsätter att lansera nyheter för att kunna sköta om grönytor kring hus och fastigheter. Dessutom utökas räckvidden vilket underlättar övergången från bensinprodukter till batteridrivna produkter. Husqvarna utökar sitt batteridrivna sortiment med nya häcksaxar, grästrimmers och röjsågar som matchar, eller till och med överträffar, de bensindrivna versionerna.

Precis som de handhållna batteridrivna produkterna som redan finns kan de nya produkterna i proffssegmentet, Husqvarna 500-serien, användas helt sladdlöst, utan några anslutningskablar eller externa batterier. För de som behöver maximal körtid kan produkterna även köras med ett ryggsäcksbatteri. Husqvarna lanserar också en ny serie batterier för professionellt bruk på heltid. De batteridrivna produkterna blir allt fler och de nya batterierna är utrustade med trådlös teknologi (Bluetooth) som gör det enkelt att ansluta till Husqvarna Fleet Services. De nya batterierna gör det också möjligt att byta ännu fler applikationer från bensin till batteri.

De nya 522i häcksaxarna har en förbättrad prestanda som kan jämföras med professionella bensinhäcksaxar. De är utrustade med högkvalitativa knivar med en genomtänkt utformning och optimerad slipning av tänderna för att säkerställa en hög skärkapacitet. Underhållet förenklas tack vare den manuella rotationsfunktionen som gör det lättare att inspektera och serva knivarna.

Husqvarnas nya 525i elektriska grästrimmer och röjsåg presterar lika bra som 25cc bensinprodukter. Kombinationen av den av Husqvarna utvecklade E-Torq -motorn, en marknadsledande skärdiameter och ett högt effekt-viktförhållande gör det möjligt att bli ännu mer produktiv och såga mer på kortare tid. Alla modeller är utrustade med ett innovativt digitalt användargränssnitt, som visar batteristatus och låter användaren enkelt växla mellan tre hastighetslägen.

Den nya professionella batteriserien Husqvarna BLi-X har toppmodern cellteknik som producerar rätt kraft och körtid för varje typ av jobb. De nya Husqvarna BLi-X 36V-batterierna kommer med tre olika kapacitetsnivåer och kommer att göra det lättare för kunder att välja batteridrivna produkter eftersom de matchar eller till och med överträffar prestandan hos bensindrivna motsvarigheter. De nya batterierna har ActiveCool, ett system som möjliggör aktiv kylning både under laddning och urladdning. D

522iHD häcksaxar, 525iRXT, 525iLXT och 525iLK kombimaskin börjar säljas under våren 2023. Husqvarnas nya BLiX-serie av batterier börja säljas sommaren 2023.

Källa: Pressmeddelande

Galleri

Är egentligen räckvidd rätt begrepp på produkter som inte går ett visst avstånd? Är inte körtid ett bättre begrepp?

Tror det mesta i denna artikel är kört genom Google Translate fram och tillbaka. :slight_smile:

Antagligen :slight_smile:

Google stödjer så vitt jag vet inte småländska.