Husqvarna presenterade nyheter för skog och mark

Från sajten:
image

Vid ett event tidigare idag presenterade Husqvarna en rad nyheter för skog och mark. En av dessa var världens första batteridrivna motorsåg.

Husqvarna presenterade ett antal nyheter för människor som arbetar i skog och med mark. Bland nyheterna finns två nya motorsågar som är utvecklade på en helt ny plattform med ökad manövrerbarhet och hanteringsförmåga. Dessutom visade företaget upp världens första batteridrivna motorsåg samt ett avancerat kommunikationsset för de som arbetar i bullriga miljöer.

Husqvarna 560 XP Mark II och 562 XP Mark II

Husqvarnas nya motorsågar 560 XP Mark II och 562 XP Mark II är utvecklade på en helt ny plattform där manövrerbarhet och hanteringsförmågan är förbättrad och ökar produktiviteten. Med slimmad design och välbalanserade sågkroppar med låga gyrokrafter fås ökad manövrerbarhet och förbättrade vikt-effekt förhållande. Den smala motorsågskroppen för det främre handtaget närmare sågens tyngdpunkt vilket betyder att det är lättare att flytta sågen från sida till sida, vilket både trädvårdare och skogsarbetare har nytta av då det gör motorsågarna lätta att hantera i olika arbetsställningar under arbetsdagen.

De nya motorsågarna har en omdesignad motor med en förbättrad vridmomentinställning vid lägre motorvarvtal. Motorn har också en bättre förbränningseffektivitet och den nya designen av motorn ger högre produktivitet och lägre driftskostnader jämfört med föregående generation. Båda modellerna 560 XP Mark II och 562 XP Mark II kommer att finnas tillgängliga med handtagsvärme.

Husqvarna T542i XP och 542i XP

Detta är världens första batterimotorsåg med koppling. Den är framtagen för att passa arborister och trädproffs och har en innovativ centrifugalkoppling som ger snabb acceleration med såväl hög energi som hög kedjehastighet och skärkapacitet. Den batteridrivna sågen har en låg ljud- och vibrationsnivå och ger inga CO2-utsläpp under användning. Den nya motorsågen finns i två versioner, T542i XP med topphandtag och 542i XP med bakre handtag. Båda sågarna finns med handtagsvärme.

Den nya batterimotorsågen med kopplingen ger mjukare start och stopp, vilket ger snabb acceleration med hög energi och hög kedjehastighet i varje snitt och förbättrad effektivitet i stopp- och startsekvenser. Dessutom är den nya motorsågen utrustad med en förbättrad design på kopplingskåpan som gör det lättare för sågspånet att passera.

Husqvarna X-COM Active

X-COM Active är ett helt nytt kommunikationssystem framtaget av Husqvarna för arborister och trädproffs. X-COM Active fungerar för upp till tio personer samtidigt och är ett så kallat peer-to- peer-nätverk där alla uppkopplade kan kommunicera simultant med varandra. Hörlurarna är bekväma och robusta. Det nya kommunikationssystemet är framtaget för att ytterligare förbättra samarbetet för alla som jobbar tillsammans i trädtopparna.

De nya hörlurarna X-COM Active bjuder på kristallklart ljud med en räckvidd på över 400 meter, vilket förenklar kommunikationen. Hörlurarna har också Bluetooth-anslutning, vilket gör att det även går att ringa samtal eller lyssna på musik eller en podcast. Det är också lätt att lägga till medlemmar utifrån till ett samtal, även om de är utom räckvidd eller inte har kommunikationssystemet. Den lätta och tåliga utformningen hindrar inte i arbetet eller orsakar obehag. Förutom de kommunikationsmöjligheter som systemet ger, så ger också boom-mikrofonen mycket hög ljudkvalitet samtidigt som den underlättar kommunikation även i bullriga miljöer.

För den som vill ta del av hela presentationen så finns den att se nedan.

Alla produkterna beräknas vara tillgängliga via återförsäljare i Sverige under augusti månad.

Källa: Pressmeddelande

Galleri