Husqvarna har presenterat vårens nyheter för trädgården

Från sajten:


Husqvarna har presenterat våren nyheter för trädgården. Den nya serien Asprie är batteridrivna enheter som har smart förvaring och ny design.

Våren är snart på ingång (hoppas vi) och med denna passar Husqvarna på att presentera årets nyheter för trädgården. Den nya serien med batteridrivna trädgårdsredskap, Aspire sägs vara smidiga och lätta att använda. De kraftfulla redskapen har dessutom ett eget förvaringssystem som ska göra det enklare att förvara dessa när de inte används. Gemensamt för all produkterna i Aspire-serien är att de drivs av batterisystemet 18V Power for All Alliance vilket innebär att batterierna kan användas av andra kompatibla enheter också.

Det nya Aspire-sortimentet består av en robotgräsklippare, gräsklippare, trimmer, grensåg, häcksax och lövblås, samt ett system för väggförvaring. Robotgräsklipparen är den enda produkten i Husqvarna Aspire-serien som inte är kompatibel med 18V Power for All-batteriet, eftersom den, som alla andra robotgräsklippare, har sin egen laddstation.

  • Husqvarna Automower Aspire R4 robotgräsklippare är perfekt för den mindre trädgården och hantering sker via appen Automower Connect.
  • Husqvarna Aspire T28 grästrimmer klarar av högt och tjockt gräs utan att stanna och den har dubbla trimmerlinor.
  • Grensågen Husqvarna Aspire P5/PE5 säljs i två versioner; en smidig handhållen enhet eller tillsammans med ett teleskopiskt skaft på upp till 1,7 meter för beskärning på svåråtkomliga ställen.
  • Häcksaxen Husqvarna Aspire H50 har dubbelverkande knivar, effektiv motor och ett 50 centimeter långt klippaggregat med en knivöppning på 23 millimeter som kan skära genom tjockare grenar.
  • Lövblåsen Husqvarna Aspire B8X har tre justerbara hastighetsinställningar som klarar allt från ömtåliga rabatter till blöta löv på gräsmattan.
  • Husqvarna Aspire LC34 är gräsklipparen är en kompakt och lätt gräsklippare som är enkel att förvara och bära.
  • Väggmonterat förvaringssystem spar utrymme och detta består av fyra delar som säljs separat: ett kit med fem redskapskrokar, en hylla för batteri och laddare, skenor och en låda för att förvara grensågen i.

Aspire-serien börjar säljas i februari 2023.

 

Ansluter sig till Power for All Alliance – samma batteri till alla verktyg och redskap

Husqvarna meddelar också att de går med i Power for All Alliance. Detta är ett batterisystem för 18 volts-batterier vilket innebär ökad flexibilitet för användarna och en bekvämare vardag med färre batterityper och laddare på marknaden. Detta är givetvis positivt, lite som ett USB-C för alla prylar vilket är bra för miljön också! Samarbetet med kunna använda samma batteri till flertalet olika batteridrivna redskap för hem och trädgård har initierats av Bosch.

Sedan tidigare är även Gardena med (som ju är en del av Husqvarna) och till dags dato har över 25 miljoner batterier inom Power for All Alliance sålts globalt.

Utöver Husqvarna ingår även följande företag i samarbetet; Gardena, Bosch, Flymo, Gloria, Steinel, Rapid, Wagner, Perfect Pro och Kübler Workwear. Vill du veta mer om samarbetet kan du titta in på deras hemsida här.

Källa: Pressmeddelande

Galleri

Tog mig en titt på dem häromdagen.