Hunches från Alexa tänker åt dig

Från sajten:
image

Amazon har presenterat lite nya funktioner för sin röstassistent Alexa. Hunches är en ny funktion som tänker åt dig och ditt smarta hem.

Alexa Hunches presenteras som en funktion som gör saker du brukar göra i ditt hem. Utan att du behöver göra det själv då vill säga. Hunches lär sig hur du brukar sköta ditt hem och gör sedan detta åt dig och ett exempel är om du brukar låta kökslampan vara tänd när du går och lägger dig på kvällen så behöver du inte göra detta längre. Alexa Hunches lär sig att du brukar låta den vara tänd och fixar detta. Funktionen lär sig ditt beteende och dina vanor när det gäller dina smarta prylar som du styr med hjälp av Alexa.

Som användare kan du välja att få notiser på din mobiltelefon när Hunches gör något åt dig i hemmet, vilket kan kännas tryggt till en början. Det går också att acceptera en “Hunch” genom att säga antingen “Yes” eller “No” eller bara ignorera, detta om du vill avvika från ditt normala beteende.

Hunches ska fungera med belysning, termostater och robotdammsugare och visst kan det vara skönt att slippa tänka på att programmera robotdammsugaren att alltid starta när du lämnar hemmet då detta kan skötas automatiskt nu. I appen ska du dessutom kunna se förslag på “Hunches” som du kan välja att aktivera eller avaktivera.

Nu är ju Alexa fortfarande inte officiellt lanserad i Sverige men den har trots detta en trogen skara användare som föredrar denna framför andra röstassistenter. Sedan tidigare vet vi också att det förekommer en betatestning av Alexa för svenska så ett, tu, tre så blir den kanske helt plötsligt mer användbar här.

Vad tror ni om denna funktion? Är den användbar eller bara lite skrämmande eller fullt normal i våra uppkopplade hem?

Källa: The Ambient