Hue Secure fungerar inte med andras kontaktsensorer

Från sajten:
image

Säkerhetssystemet Hue Secure som presenterades nyligen kommer ej att fungera med andras kontaktsensorer. Inte helt oväntat kanske men nu bekräftat.

Philips Hue Secure presenterade sin lösning för ett säkrare hem med nya kameror och en egen kontaktsensor för dörrar och fönster. Hue Secure ska också bli synligt i Hue-appen där sedan de olika enheterna ska kunna konfigureras.

Tyska hemsidan Hueblog har nu testat ett par andra Zigbee-sensorer för att se om de fungerar i Hue Secure. De sensorer som bland annat testades var från Aqara men dessa stöds inte av Hue Bridge och exponeras då inte heller i Hue Secure. Med tanke på att många andra kontaktsensorer/magnetkontakter som idag använder Zigbee har en lägre prislapp så hade det varit ett trevligt tillskott.

Philips Hue Secure kontaktsensor finns att beställa nu direkt från Philips Hue. Den finns i färgerna svart eller vitt och går att köpa både som 1-pack och 2-pack till priset 449 kronor samt 769 kronor. Mer information finns här. Än så länge finns inte de nya säkerhetskamerorna att köpa.

Källa: Hueblog

Galleri

Vansinnigt stor sensor. Förstår inte vad Hue sysslar med här.