Hue-appen uppdaterad med nya säkerhetsfunktionerna

Från sajten:
image

Hue-appen är nu förberedd för de nya säkerhetskamerorna och sensorerna. För nyfikna går det nu att se hur dessa kan användas i det smarta hemmet.

De nyligen presenterade säkerhetsprodukterna från Philips Hue i form av nya säkerhetskameror samt kontaktsensorer finns nu att beskåda i Hue-appen. Versionsnummer på Hue-appen är 5.0.0 och den finns tillgänglig för nedladdning nu.

I appen finns nu funktioner för att larma och avlarma säkerhetssystemet. Det går att ta emot notiser när en rörelse-, kontaktsensor eller säkerhetskamera detekterar aktivitet. En tidslinje finns också för att kunna se vad som hänt under tiden allt var larmat.

Som tidigare visats upp så går det att trigga belysningen att tändas i valfri färg, förslagsvis rött när något detekteras. En förtrogen kontakt kan då också ringas upp via appen.

Det går redan nu att kolla runt i appen och testa vissa av funktionerna i väntan på säljstarten av kamerorna och kontaktsensorn. Så länge du har ett par rörelsesensorer installerade i ditt Hue-system så är det fritt fram att se vad som går att göra i appen. I nuläget krävs dock manuell hantering vid testandet så viss begränsning finns.

Kommer du att testa de nya produkterna från Philips Hue?

Källa: Hueblog