Huawei GT 3 SE kammar hem full pott

Från sajten:
image

Huawei Watch GT 3 SE är den senaste i Huaweis klockserie GT 3. Det är klocka som har fått lite av det bästa från tidigare versioner med en prislapp som är mycket trevlig.

Huawei GT 3 SE är en robust och lätt smartklocka som har en skärm på 1,43 tum med en display på 466 x 466 pixlar och väger in på endast 35,6 gram. Den är kompatibel med både Android och iOS och kan användas med Huawei Health-appen för att spåra hälso- och träningsdata och byta urtavla. Klockan har en vattentäthet på 5ATM och stöder över 100 olika träningslägen, inklusive ett simläge i poolen.

Den har också två veckors batteritid för normal användning eller sju dagar för mer aktiv användning. Klockan är också utrustad med Huawei TruSleep 3.0 för att spåra och förbättra sömnkvaliteten. Klockan har fått förbättrad Sp02-registrering och pulsmätare med TrueSeen 5.0, Bluetooth-samtal och förbättrad träning med TrueSport. Under testet av klockan är det här de områden som utmärkt sig mest för mig.

Huawei GT 3 SE 8

Trots sin storlek väger klockan inte mycket.

Lätthet och design

Designmässigt har Huawei Watch GT 3 SE en mer robust och sportig stil. Den kommer i två färger, en svart med röda detaljer (Graphite Black) och en salviagrön med gula detaljer (Wilderness Green). Klockan har en ram och krona som går utanför skärmen. Båda två med textur som gör att klockan upplevs mer robust. Skärmen på 1,43 tum är stor men på grund av sin lätta vikt på endast 35,6 gram känner vi knappt av att vi har klockan på armen. Tjockleken på klockan är 11 millimeter med sluttande kanter där remmen fäster vilket gör att den varken ser klumpig ut eller upplevs fastna i jackärmar. Designen påminner mycket om Huaweis GT Runner som vi tidigare recenserat.

Det går att byta ut urtavlorna på klockan. Detta görs genom Huawei-appen. Det finns oändligt med olika urtavlor, på gott och ont. Kul för den som har tiden att skrolla genom alla galna varianter. Mindre kul för den som hellre lägger tiden på något annat. En ny funktion som har flyttat in är möjligheten att modifiera urtavlor utifrån redan befintliga. Genom att ta en bild kan vi ändra bakgrundsfärgen på en urtavla. Smidigt för att matcha kläderna på ett enkelt sätt.

Huawei GT 3 SE 6

Träning

En av de utmärkande egenskaperna hos Huawei Watch GT 3 SE är dess omfattande hälso- och träningsspårningsmöjligheter. Förutom att spåra steg, distans och förbrända kalorier har den också en pulsmätare, SpO2-mätare och GPS. Klockan har även förmågan att spåra olika typer av träningspass, inklusive löpning, cykling och simning. Klockan har en stressmonitor och en andningstränare för att hjälpa användare att hantera sin stress och förbättra andningen. De två senare har jag stängt av då jag andats hela mitt liv och desto fler funktioner vi har igång desto mer batteri drar det, mer om det längre ner.

Huawei Watch GT 3 SE:s hälso- och fitnessspårningsfunktioner är omfattande och pålitliga. Pulsmätaren är korrekt och konsekvent och SpO2-mätaren är en användbar funktion för att spåra syrenivåer i blodet. Satelliterna som klockan använder för att spåra träningen är också pålitlig och har under träningspassen återgett en korrekt spårning för utomhusträningen. Något som annars tenderar till att vara ett bekymmer för smarta klockor. Satelliterna klockan använder är GPS/GLONASS/BeiDou/Galileo och QZSS.

Huawei GT 3 SE 4

Sömn

Huaweis TruSleep 3.0-teknik ger förbättrad noggrannhet för sömnspårning och registrerar inte bara sömntiden utan även kvalitén. Klockan gör allt detta genom att analysera flera fysiologiska parametrar som kroppsrörelser, hjärtfrekvens och HRV för att sedan presentera en väldigt omfattande sömnanalys. Vi kan i appen efter att vi vaknat se mängden av lätt sömn, djup sömn, REM och vakenperioder. Men det slutar inte där, utöver detta har TruSleep 3.0 också funktionen att spela in om vi pratar i sömnen och spåra snarkningar.

Huawei säger att den till och med identifiera vanliga sömnproblem som svårigheter att somna eller oregelbundna sömnmönster och ge personliga förslag för att förbättra sömnkvaliteten. När det kommer till vad jag fått ut under perioden jag testat klockan är det att jag går och lägger mig för sent och det behöver jag egentligen ingen klocka som berättar för att veta.

Huawei GT 3 SE 7

Styr musiken på mobilen direkt från klockan.

Batteriet

En av de stora fördelarna med Huawei Watch GT 3 SE är dess imponerande batteritid. Huawei påstår att klockan har två veckors batteritid för normal användning, eller sju dagar för mer aktiv användning. Enligt min erfarenhet lever klockan upp till detta påstående med råge och då jag gått med klockan så länge att jag glömt när jag senast laddade den. Detta är en stor fördel för den som alltid är på språng och inte har tid att hela tiden stanna och ladda sin smartklocka. Klockan laddas antingen med den medföljande magnetiska laddaren eller på vilken Qi-laddare som helst. Min uppfattning är att den medföljande laddaren laddar klockan något snabbare då den får bättre kontakt med hjälp av magneterna än vad mina Qi-laddare får, men det är marginellt.

Huawei GT 3 SE 8

Klockan laddar på alla Qi-laddare.

Batteritiden för Huawei Watch GT 3 SE möjliggörs av klockans energieffektiva design och lågeffektschips. Trots två hela veckors batteritid behöver vi inte göra avkall på några funktioner. Klockan sätts på armen och sedan rullar den på smidigt och effektivt samtidigt som den har igång spårningsfunktioner och erbjuder en massa funktioner när vi behöver det. Det är en fröjd för sinnet att inte behöva fundera på om klockan har batteri för att klara registrera nästa träningspass. Klockan är också utrustad med en olika energisparlägen som kan aktiveras för att förlänga batteritiden ytterligare. Dessa energibesparande lägen inkluderar ett viloläge och ett där vi kan stänga av skärmen.

Priset då, jo här har vi det fina. Riktpriset på den här klockan ligger på 1.990 kronor. Med alla ovan nämnda funktioner och priset invägt kan vi inte annat än ge Huawei GT 3 SE högsta betyg.

Recension: Huawei GT 3 SE

Fördelar

 • 14 dagars batteritid.
 • Nästan oändligt med urtavlor att välja mellan.
 • Ser ut som en sportig klocka.

Nackdelar

 • Huawei-appens galleri för urtavlor lämnar en del att önska.

Detaljer

 • Mått (L × B × H) 46,4 x 46,4 x 11 mm skärm
 • AMOLED färgskärm Upplösning: 466 x 466 pixlar storlek: 1,43 tum, PPI 326
 • Vikt: Cirka 35,6 gram utan rem
 • Material: Slitstark polymerfiberrem, rem i TPU
 • Batteritid: 14 dagars normal användning
 • Positioneringssystem: GPS/GLONASS/BeiDou/Galileo/QZSS
 • Sensorer som stöds: Accelerometersensor, Gyroskopsensor, Magnetometersensor, Optisk pulssensor, Barometersensor
 • Pris: cirka 1990 kronor, se senaste pris på prisjakt

Sammanfattning

Huawei GT 3 SE är min absoluta favorit när det kommer till Huaweis GT 3-serie. Utöver att den fått samma underbara 14 dagars batteritid har den sömnregistrering, automatiskt träningsdetektering och puls och Sp02-registrering. Det går att ta emot telefonsamtal på den via bluetooth och styra musiken som spelas på mobilen. Klockan är så pass lätt att den knappt märks på handleden.

Betyg: 5 / 5

Teknikveckan rekommenderar starkt!

Galleri

Huawei GT 3 SE 8
Huawei GT 3 SE 7
Huawei GT 3 SE
Huawei GT 3 SE 6
Huawei GT 3 SE 5
Huawei GT 3 SE 4
Huawei GT 3 SE 3
Huawei GT 3 SE 2
Huawei GT 3 SE
Huawei GT 3 SE 8
1 gillning

Undra om det är för att det säljer bättre som att träningsklockor numer kallas för smarta?

Ja men från början var väl träningsklockorna inte mer än höjdmätare, en barometer och en kompass. Så träningsklockorna har blivit ”smarta” och smartklockorna har blivit hälsoklockor

1 gillning

En fråga om kanske den viktigaste funktionen en klocka kan ha.
Kan den pinga telefonen?


Jajamensan, visst kan den det

1 gillning

Den batteritiden blir man onekligen lite avundsjuk på när man har en Apple Watch :disappointed:

Ja, jag har en Apple Watch Ultra som mest blir liggandes nu för tiden. Det krävs en speciell sorts disciplin för att lyckas se till så att Apple Watch alltid har batteri

Även iPhone?

Jaså? Blir mobilen också liggandes i väntan på en speciell disciplin? :nerd_face:

Nu har jag bara en vanlig AW som laddas varje natt, men är inte säker på om jag hade sovit med klockan även om den hade bra batteritid (vilket såklart hade varit trevligt).

Yes, jag använder iPhone.
Det enda jag verkligen saknar är att den inte kan låsa upp min Mac åt mig på samma vis som min Apple Watch kan.

Jag gillar att samla data så jag har klockan på mig när jag sover.
När jag enbart använde Apple Watch hade jag två stycken. En på laddning och en på armen. Fick inte det att fungera annars.
Jag har lagt MagSafe-laddare på alla ställen där jag brukar befinna mig för att mobilen ska ladda så ofta som möjligt. Annars står jag där utan batteri i slutet av dagen.

1 gillning

Jo, det är lite inflation på "smarta" klockor. Den här kvalificerar sig inte som det. Den klarar ju inte ens att spela musik själv. Inte svårt att få lång batteritid då.

Och notiserna blir dubbla va? Alltså klockan och iphonen tänds upp samtidigt?

Funkar några mobila betalningar med klockan?

Är på gång att byat min gamla Galaxy Watch till antingen en dyr Galaxy Watch 5 Pro eller en Pixel Watch som ser ut att gå sönder på 45 minuter.
Denna kanske kan vara bättre och billigare för mig.

Jag vill ändå påstå att den här klockan uppfyller definitionen av smart-klocka.
Och den kan spela egen musik, men du behöver lägga till musik via en Androidtelefon. Den har inte tillgång till streamingtjänster som Spotify och Apple Musik om det var det du menade. Men eftersom den inte har en egen 4G koppling ser jag inte att det skulle fylla någon funktion.

Kommer aldrig gå oavsett klocka förens Apple "fixar" det =)

Ja :slight_smile:

Mobila betalningar funkar tyvärr inte i Sverige.
Klockan stödjer nfc-betalningar via Huawei Wallet, dock så är det inte aktiverat i Sverige... Än...

3 gillningar

:point_up: Vad Kleffx sa

Att kunna spela egen musik är iaf något. Även om det kommer vara segt att synka över det via bluetooth. Ett minimum krav på en smart klocka är att det kan göra basala grejer som spela musik på egen hand och installera appar på den.