Huawei GT 3 Pro är en Titan

Från sajten:
image

Nu har Huawei släppt ytterligare en version av GT – den här gången GT 3 Pro.

GT 3 Pro

Det är en klocka som har fått fler träningsformer och en helt ny funktion som vi inte tidigare sett hos GT-serien. Den här klockan är gjord i titan och förmedlar ett robust men elegant utseende. Den finns med svart rem, läderrem eller titanlänk. Det är titanlänken vi testat och den får ett mycket enhetligt utseende då det är samma färg på klocka och länk. Länken går enkelt att minska och göra större genom att dra i en liten spak på länken vi vill ta bort. Spakarna är så pass hårda att det inte är någon risk att det händer utan att vi önskar det.

Huawei GT 3 Pro

Länkarmbandet går enkelt att ta loss och göra mindre genom att ta av länkar.

För träning är titanlänken inte den trevligaste då den sitter lite löst på just mig. Alternativet var att ta bort en länk till men då skulle länkarmbandet sitta allt för tajt. Det går enkelt att byta mellan olika armband då de har en liten knapp på undersidan som fungerar för att sätta på och av länken. Det är gjort på bara några sekunder. Vilket gör att om vi vill använda klockan till träning går det enkelt att byta till en annan mer passande rem. Titan är ett mycket tacksamt material i en sådan här klocka. Samtidigt som klockan är på 46 mm är den lätt och upplevs inte tung på handleden.

Huawei GT 3 Pro

När vi gav oss ut hade vi 13% batteri och efter cirka en timme och en mil senare hade vi 7% kvar.

Batteriet är det där fantastiska 14 dagars batteriet vi kommit att älska. Nytt för GT 3 Pro är att golf letat sig in under träningsformer som går att registrera som träning, men även fridykning. Och med fridykning kommer saltvattenstålig. Många elektronikprodukter är vattentåliga men att den tål saltvatten är otroligt trevligt. Det betyder att vi inte behöver ta av klockan under hela sommaren. Även om Huawei har specificerat samma 14 dagars batteritid på GT 3 Pro som de andra GT 3 är våra mätningar att batteriet håller aningen längre än tidigare. Under en mils löpning med allt aktiverat gick det endast åt 6%

Huawei GT 3 Pro

Trots att solen blänker i skärmen går det att se vad den visar.

Skärmen är något vi kommit att uppskatta väldigt mycket. Skärmen är för det första rund, det är en AMOLED-skärm på 1,43 tum med 466 x 466 pixlar samt en ljusstyrka på 326 ppi. Vi har testat den i strålande solljus och upplever den som ytterst ljusstark. Skärmen skyddas med safirglas och baksidan är i det keramiska materialet zirconia som är ytterst hållbart och annars används som diamant simulant.

Huawei GT 3 Pro EKG ECG

Genom att hålla fingret på den nedre knappen kan vi nu mäta EKG

GT 3 Pro har även fått de förbättringar som GT 3 Runner fick med en bättre välvad undersida för förbättrad pulsmätning vid träning. Men GT 3 Pro har fått en funktion som vi inte hittar i någon annan GT klocka och det är EKG. Genom den nedre knappen kan vi nu mäta ensignals EKG. Vi startar appen från appvyn och håller ett finger på den nedre knappen samtidigt som klockan är på armen. Vips så kan vi se sinusrytm, förmaksflimmer och för tidigt förmaks och kammarslag. Än har inte Sverige fått EKG godkänt så funktionen är planerad att aktiveras senare under 2022. När vi har testat funktionen har den fungerat precis som tänkt. Vid några tillfällen har vi på skärmen av klockan blivit uppmanade att fukta fingrarna då klockan inte fått tillräckligt med kontakt.

Huawei GT 3 Pro laddning

Den medföljande laddaren har magneter som justerar klocka och laddare för optimal laddning.

Laddningen är den samma som tidigare GT 3 klockor men den måste ändå nämnas. Att klockan kan laddas på viken Qi-laddare som helst gör att alla andra klockor framstår som dumma. Det följer med en laddare när vi köper den, den laddaren har små magneter som gör att klockan och laddaren justeras till att ge optimal laddning. På en vanlig Qi-platta saknas den här funktionen och istället varnar klockan om den inte får tillräckligt bra kontakt med Qi-laddaren.

Huawei GT 3 Pro

När det kommer till titan edition är den även utrustad med urtavlor som ändras beroende på natt och dag. Urtavlorna kan även utvecklas, vilket innebär att bakgrunden på urtavlan förändras under dagen. En subtil och snygg funktion. Nästa trevliga nya funktion som GT 3 Pro har är att det går att lägga till upp till 10 favoritkontakter från telefonens kontakter som vi sedan kan ringa från klockan för de tillfällen vi inte har mobilen i närheten men ändå en bluetooth-uppkoppling till den.

## RECENSION: HUAWEI GT 3 PRO

FÖRDELAR

 • Lätt.
 • Rund.
 • Qi-laddning.
 • 14 dagars batteritid.

NACKDELAR

 • Träningsappen Strava lyser med sin frånvaro.
 • ingen streaming av musik.

DETALJER

HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium:

 • mått: 46.6mm x 46.6mm x 10.9mm
 • Armlänksstorlek: 140-210 mm
 • Ungefär 54 g (utan länk)
 • Display: 1.43 tum AMOLED färgskärm
 • Material på klockan: Titanium + Sapphire glass
 • Armband för HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium: Titanlänk, svart fluorelastomerrem, grått läderarmband
 • Sensorer: Accelerometer sensor Gyroscope sensor Magnetometer sensor Optical heart rate sensor Barometer sensor Temperature sensor
 • Wireless charging
 • Waterproof Level IP68, 5 ATM, Free diving up to 30 meters
 • GPS Supported
 • NFC
 • Bluetooth
 • Mikrofon
 • Högtalare
 • Pris: Watch GT 3 Pro 46mm Black 3990, Watch GT 3 Pro 46mm Gray 3990, Watch GT 3 Pro 46mm Light Titanium 4990

SAMMANFATTNING

GT 3 Pro är den fulländade GT klockan. Med Accelerometer, Gyroskop, Geomagnetisk, Optisk pulssensor, Lufttryckssensor, Temperatursensor och nu EKG är det inget vi direkt saknar. GT 3 Pro kommer i titan och passar både till badshorts och kostym. Eller varför inte 30 meter ner i fridyket eller på golfbanan med de nya träningsformerna.

BETYG: 4 / 5

2 gillningar

Från sajten:
image

Watch GT3 Pro är en av Huaweis senaste smarta klockor. Den har nu fått sin CE-certifiering för EKG-funktionen.

Watch GT3 Pro är den första smarta klockan från Huawei som får en CE-märkning för EKG i Sverige och med start i dag kommer vi kunna använda EKG-funktionen här i Sverige. Huaweis EKG ska hjälpa användare att identifiera hälsorisker så som oregelbunden puls eller hjärtfrekvens.

Mätningen är mycket enkel. Först öppnas appen för EKG och sedan placeras ena fingret på klockans aktivitetsknapp på sidan av klockan. Under mätningen går det att se EKG-kurvan i realtid och efter 30 sekunder får vi resultatet på klockans display.

EKG-funktionen baseras på Huaweis egna TrueSeen 5.0+ och tillsammans med de åtta fotoelektriska sensorerna och PPG-sensorerna kan Huawei Watch GT3 Pro ge en ordentligt massa information om användarens hälsa.

Huawei GT 3 Pro sensorer

Pressmeddelande: Huawei

En recension av hela klockan hittar ni här

Ta även en titt på när vi under IFA-mässan testar Huaweis Watch D som kan mäta blodtrycket med hjälp av den inbyggda blodtrycksmanschetten i armbandet.