Huawei fortsätter fokusera på mobilkameror med P30 Pro

Från sajten:
Huawei fortsätter fokusera på mobilkameror med P30 Pro


image

Huaweis P30 är uppföljaren till i Sverige så framgångsrika P20 Pro. Med denna mobil vill Huawei ihop med sin samarbetspartner Leica visa vad mobilfoto kan gå för.

I praktiken innebär det tre kameror på baksidan där huvudkameran är på 40 MP. Därefter får vi en videvinkelkamera på 20 MP och slutligen en zoomkamera med optisk zoom på 5 gånger. Den är i sin tur på 8 MP. Man inför även ett så kallat hybridläge där du kan zooma 10 gånger där den blandar både optisk och digital zoom. Kamerna klarar upp till 50 gånger digital zoom.

Kameran på framsidan ligger på 32 MP och jobbar hårt med så kallad AI HDR+ där den skall kunna sätta ihop i det närmaste perfekta foton oberoende motljus och liknande.

Bland effekterna märks förbättrad Bokeh. Det vill säga att den simulerar skärpedjup på ett bättre sätt. Deras mjukvara har blivit ännu bättre på att kombinera flera bilder och tar vi foton i mörker så blir det nu ännu bättre. När vi testade så blir det nästan omöjligt ljust även i totalt mörker. En annan nyhet är silk water effekt – att rörligt vatten ser ut som dimma och man är stolta att det inte skall krävas något stativ för detta.

I DxoMark får kameran totalt 112 poäng vilket gör det till den bästa kameratelefonen någonsin. Ironiskt nog får den en poäng sämre på videokameran jämfört med P20 Pro med tanke på förbättringarna man gjort här.

Video

Videokameran och zoom-kameran har optisk stabilitet. Något som numera följer med om du filmar video med den. Även möjligheterna till bra material när det är dålig belysning är något som kommer till videodelen. Två kameror kan filma samtidigt för att visa samma objekt på olika sätt.

Insidan

Batteriet landar på 4200 mAh – laddaren levererar sedan hela 40 watt och det tar cirka 40 minuter att ladda in 80%. Skärmen är OLED-skärm med en upplösning på 2340×1080.

Fingeravtrycksläsaren är numera i skärmen i stället för baksidan och Huawei lovar att den skall vara bättre än det nyligen lanserade flaggskeppet Mate 20 Pro där det fungerar så där.

Annat som den ärvt från Mate 20 Pro är den kurvade formen. Den är nästan identisk på det sättet förutom att den inte har en flärp utan en droppe för frontkameran. Skärmen landar på 6,47 tum. Telefonen kan laddas trådlöst i upp till 15w men också ladda andra trådlösa enheter.

P30 Pro kommer i Pearl White, Breathing Crystal (blåvit), Black, Amber Sunrise (rödgul), Aurora (blå). Dessvärre släpps inte den röda i Sverige till en början. Telefonen kommer att köpa med Från 128 GB utrymme och 6 GB ram för 9000 kronor upp till 512 GB utrymme med 8 GB ram.

Huawei P30 finns tillgänglig från och med i dag för för runt 7 000 kronor med 256 GB utrymme och 6 GB ram medan 256 GB-modellen med 8 GB ram går på 10 000 kronor.

 

 

1 gillning

Sicket monster !!

1 gillning

Oj oj, ruskigt grymt!

Snälla ha inte sönder den! Det står mitt namn på den där @Esse

1 gillning

Lite repor klarar du väl av :wink:

1 gillning

Både den och jag gick sönder i den helt fruktansvärda trafiken!

1 gillning

Repor? Han skapar nya landskap på telefonerna :joy:

2 gillningar

Nooooo

1 gillning

Varför så nervös Marcus? :joy::joy::joy::joy:

Kan det handla om simpelt revir tänkande? Hundar lyfter på benet @Esse repar grejerna :thinking:

1 gillning

Inte helt orimlig tes!

1 gillning

Undrar hur en psykolog tänker runt detta :thinking:

Ping @Thor