Huawei anpassar AppGallery till Svenska regler

Från sajten:
image

När det påtalades att Huawei hade regler mot regeringskritik i sina appregler ändrades detta omgående.

Huawei kommer i och med lanseringen av kommande P40 Pro slå på stora trumman för sin egna app-butiksutmanare. Dels för att de måste på grund av det amerikanska embargot mot bolaget och dels för att det är så klart väldigt nice att lyckat slå igenom med ett alldeles eget ekosystem bredvid Google Play Store och Apples iOS.

Våra kollegor på Surfa.se tog sig en titt i användarvillkoren och hittade formuleringen ”4.9 Your app must not contain illegal transactions, gambling, anti-government, anarchist, and other content which is forbidden by the countries or regions where the apps are to be released.

Huawei hävdar dock att det är en översättningsmiss eller liknande och har nu tagit bort formuleringen. Från Svenska Huawei säger man följande till Surfa. “Vi följer alla lagar och regler i alla länder där vi har verksamhet så nej, appar som distribueras i Sverige påverkas inte av lagar i andra regioner”.

Det är inte säkert att det någon gång fanns en tanke på att det skulle vara ett problem då det även fanns formuleringar i användarvillkoren som kunde tolkas att det handlade om att följa lokala regler. Fint att det blev tydligare helt enkelt.