Höstens nya innovationer från Ajax Systems

Från sajten:
image

Ajax Systems har idag presenterat en mängd nyheter för sitt larmsystem. Bland nyheterna finns även produkter för belyningsstyrning.

Det ukrainska företaget Ajax Systems inledde sitt event med att ägna en tanke åt de som strider för landet. Därefter följde de upp med den app som snabbt togs fram av företaget för att varna för missiler eller raketanfall och som till dags dato laddats ner 11 miljoner gånger. Starkt!

Under ungefär en och en halv timme presenterades en mängd nya produkter och förbättringar till befintliga larmsystem. Vi fick se fler tillbehör som bygger ett starkare skydd mot hemmet men också en del oväntade produkter.

Ajax LifeQuality

Detta är en luftkvalitetsmätare som smart använd, kan trigga enheter som ser till att inomhusluften blir bättre. Den finns i svart och vitt och kan placeras såväl på plana ytor som på väggar och i tak. Batteritiden räcker upp till 3 år och räckvidden är som med de flesta andra produkterna från företaget något många andra suktar efter. Ajax LifeQuality mäter CO2, temperatur och luftfuktighet.

Ajax LightSwitch

För första gången ger sig företaget in på belysningsstyrning med sin nya väggkontakt, LightSwitch. Den kommer i totalt åtta olika färger och finns i en mängd olika ramutföranden beroende på mängden belysning som ska styras. Såväl väggkontakter med en och två knappar finns och knappar är väl egentligen fel ord. Det rör sig om touchknappar som även fungerar kontaktlöst upp till 15 millimeter bort så inget tvång att faktiskt trycka eller röra någonstans. Fungerar med i princip all typ av belysning, från 5 watt upp till 600 watt och kräver ingen neutralledare. En fräck detalj är att den är upplyst runt om vilket ökar synligheten i rummet och ja, det går att stänga av via appen.

Ajax WaterStop

För att minska risken för vattenläckage lanseras Ajax WaterStop som monteras på den inkommande vattenledningen i hemmet. Denna kan stoppa vattenflödet om läckage detekteras och den finns för tre olika tjocklekar på vattenrören. Finns i två färger och kan även styras manuellt via en fysisk knapp på enheten.

Ajax FireProtect 2

Den nya brandvarnaren, Ajax FireProtect 2 kommer i ett antal olika utföranden och kan detektera både värme, rök och kolmonoxid. Finns i två färger och monteras enkelt via en platta där enheten vrids på. FireProtect 2 har en inbyggd optisk sensor som eliminerar falsklarm samt en siren på 85 decibel som varnar om något händer. Sammankopplade enheter ljuder samtidigt inom 20 sekunder och batteritiden är upp till 7 år.

Utöver produktnyheterna visades även en ny version av appen upp. Företaget har lyssnat på användare och tagit till sig av förbättringar som innebär att det nu går att ha ett mörkt läge, text är större och tydligare för att nämna några av förändringarna. Det blir även enklare att skapa tillfälliga koder för att larma av systemet och allt loggas så inget går att fuska med.

En annan smart funktion som presenterades är att det vid larm av någon anledning även tas foto från kompatibla enheter som kan visa på vilken sensor som triggat något – coolt! Det blir också möjligt med scenario som triggas av olika temperaturer vilket kan vara allt från brand till varma eller kalla rum och hjälper till att öka inomhuskomforten.

Vill du se hela eventet kan du göra det här.

Dessutom visades en del lösningar som förenklar för installatörer upp men det tar vi inte upp här.

Källa: Ajax Systems