Hörlurar värda år 2020

Från sajten:
image

Så har äntligen hörlurarna kommit i kapp år 2020.

När vi fick möjligheten att börja med trådlösa hörlurar så infann sig en känsla av frihet. Borta var stunderna då vi lyckades klämma sladden från hörlurarna i blixtlåset på jackan eller när vi fastnade med sladden i dörrhandtagen så att hörlurarna for i backen.

Marshall Major IV

Så när vi nu trådlöst kan lyssna på vår musik så kan vi också röra oss fritt. För de allra flesta så har det här blivit en självklarhet under senaste åren. Men väl hemma bakom våra stängda dörrar så måste vi ladda upp våra hörlurar och detta har gjorts, vad jag vet, nästan enbart med sladd. Så åter har vi då fått sitta där och leta upp rätt sorts sladd för och trycka in i hörlurarna.

Med Marshalls nya Major IV så är detta ett minne blott. Utöver att Major IV designmässigt fått en tacksam uppdatering och i dag är mycket stilrena. Hörlurarna har fortfarande samma klassiska stil. men har blivit något renare i sitt utförande. Men åter till sladdarna, istället för att lägga hörlurarna på byrån när vi kommer hem och upptäcker att hörlurarna nästa morgon saknar batteri så placeras hörlurarna istället enkelt på en trådlös Qi-laddningplatta. Där får hörlurarna ligga tills dess att jag plockar upp dem nästa gång och på det här sättet så har jag inte en enda gång funderat på om mina hörlurar är laddade eller ej för Major IV är alltid laddade.

Marshall Major IV

Batteritiden ska vara hela 80 timmar på en laddning. Under perioden som jag har testat hörlurarna så har jag försökt att ladda ur dem helt för att testa detta Men eftersom jag placerar hörlurarna på laddplattan när jag kommer hem så har det varit direkt svårt att ladda ur Major IV. Att vi sen på bara 15 minuter får vi hela 15 timmar trådlöst musikspelande gör inte saken sämre.

Marshall Major IV

Marshalls nya hörlurar sitter också snäppet bättre än tidigare generationer av Major och enligt Marshall själva så ska det hela bero på att hörlurskuddarna nu är än mjukare mot örat. Hörluren har den klassiska kontrollknappen i metall som vi använder för att svara på telefonsamtal, sätta igång musik eller höja och sänka volym.

Marshall Major IV

Ljudmässigt så är det precis så här vi gillar våra Marshall-lurar. En ordentlig rockig och burrig bas med ett bra och tydligt mellanregister och en diskant som klarar hi-hats utan att det skär i örat. I låtlistan vi lyssnat igenom (länk) så klarar hörlurarna av alla olika sorters stilar men glänser när det kommer till rock så som Rage Against The Machine och Björk. Major IV är ett par on-ear lurar vilket innebär att hörlurarna sitter öronen. Det här gör att yttre ljud kommer in lättare än på ett par over-the-ear lurar som Marshalls ANC. Men även ljudet vi lyssnar på hörs mer utanför hörlurarna än på ett par over-the-ear som täcker hela örat.

Med i lådan till hörlurarna får vi en USB-C kabel för att ladda hörlurarna med sladd om vi saknar Qi-laddare hemma. Hörlurarna har även en klassisk 3,5 mm ingång/utgång om vi vill dela med oss av vad vi lyssnar på. Vad vi saknar är en trådlös laddplatta från Marshall. Är det något företag som skulle kunna göra en riktigt snygg trådlös laddplatta så är det nog Marshall. Frånsett det så är det här ett givet köp.

BETYG

 • Pro­duk­tk­val­ité: 5/5
 • Funk­tion 5/5
 • Design: 5/5
 • Val­u­ta för pen­gar­na: 5/5
 • Instal­la­tion 4/5
 • TOTALBETYG 4,5/5

Teknikveckan rekommenderar starkt

PLUS

 • Priset
 • Trådlös laddning.
 • Snygg och stilren design.

MINUS

 • Finns ingen matchande laddplatta.
 • Hörlurarna känner inte automatiskt av att vi tar av dem.

DETALJER

 • Major IV hörlurar (svarta)
 • Bluetooth 5.0
 • 3,5 mm hörlurskabel
 • USB-C laddkabel
 • 3h för full laddning, 15 minuter för 15h speltid med bluetooth
 • 80+ h musiklyssnande med Bluetooth

Du hittar hörlurarna hos Marshall för 1495kr

du glömde

 • SnyggThor blir ännu snyggare i dem :heart:
1 gillning

Ja helvete alltså, må @Thor aldrig ta av hörlurarna. Han får limma fast laddplattan på skallen!

3 gillningar

Major IV låter för övrigt som den fjärde planeten i något solsystem.

Det kan det mycket väl vara - för trådlös laddning till hörlurar är lika stort som en hel planet

Blir mest orolig över telefonen han använt :man_shrugging:t2::cold_face:

3 gillningar

Hade jag fått igång IFTTT för iCloudbilder och Airmessage för iMessage på den så hade jag kunnat tänka mig att ha den 24/7. Magiskt bra.

Jag vill inte vara pessimistisk… eller JO det vill jag :slight_smile:

Den person som är så slapp att man glömmer att sätta sina lurar på laddning, med sladd. Kommer aldrig komma ihåg eller orka lägga lurarna på rätt ställe för att de ska vara laddade… Tro mig, jag lever med min fru som varenda dag springer runt som en yr höna och vet inte vart hon lagt vare sig nycklar, plånbok, telefon eller hörlurar. Att hon skulle organiserat varje dag hon kommer hem, lägga sina hörlurar på en och samma plats… Well, hell will freeze before that happens…

Haha, ja jag trodde inte det heller först. Tänkte att det skulle bli ytterligare ett sätt jag kunde att glömma ladda mina hörlurar på. Jag vet ju hur svårt jag har att lägga mina AirPods och Apple Watch på laddning. Men stora hörlurar tar jag nästan alltid av när jag kommer innanför dörren och då hamnar de direkt på laddplattan. Airpods tar jag ju först ut när någon börjar prata med mig och då oftast ner i etuiet som hamnar i fickan.

ICloud vet jag inget om, men airmessage gillar jag och tycker den är stabil!

Hur är micken på dessa? Funderar på att skaffa ett par till jobbet om de fungerar fint för webbmöten.

Det är ingen som påpekat kvaliteten. Men som alltid är blåst rakt in i micen förödande

1 gillning