Hoppe lanserar fönsterhandtag med inbyggd sensor

Från sajten:
image

Företaget Hoppe tänker till och lanserar nu ett fönsterhandtag med inbyggd sensor. Detta känner av om fönstret är öppet, stängt eller om någon försöker ta sig in.

Att det är trevligt med smarta hem råder det ingen tvekan om men vad händer när det börjar bli för mycket prylar i hemmet? Det är något som företaget Hoppe tänkt till kring när de nu lanserar ett nytt fönsterhandtag med inbyggd sensor. Denna känner av om fönstret är öppet, stängt eller om någon försöker bryta sig in via detta.

Hoppe eHandle ConnectSense använder Z-Wave Plus för kommunikation och finns i ett antal olika färger samt i en version med lås. Integrerat i ett smart hem så kan fönsterhandtaget också trigga olika automationer som att sänka solskydd, tända belysning eller annat.

Är detta en bra idé eller hade ni hellre sett produkten med ett annat protokoll?

Källa: Hoppe

1 gillning

Så rätt men skulle så klart kört Matter.

Bra tänkt (tror jag?). Något att tänka på för dig som tänker köpa är dock att klassiska svenska fönster har 8mm roddarpinne (ASSA-standard) medan Hoppe kör med 7mm. Det går givetvis att sätta dit en step down adapter men det är inte säkert att Hoppe skickar med en sådan tyvärr.