Honor 20 Pro blir en färgglad kameratelefon

Från sajten:
Honor 20 Pro blir en färgglad kameratelefon | Teknikveckan


image

Huawei-ägda Honor tar upp kampen med OnePlus när de lanserar Honor 20-serien. Tre stycken olika mobiler där Honor 20 Pro är den som står ut då vi får en mycket kompetent kameramobil för ett så lågt pris som 6500 kronor.

Honor 20 Pro har lånat mycket från, i vårt tycke marknadens bästa mobiltelefon, storebror Huawei P30 Pro. Vi får samma 48-megepixelhistoria som huvudkamera som nästan alla flaggskepp har idag men med en bländare på F/1.4 – den här mobilen kan alltså samla in ljus som aldrig förr. En vidvinkel-kamera och en 3x zoom-kamera får vi också med. Den fjärde linsen är en 2 MP Macro-lins. Uppenbarligen behövs det inte fler pixlar än så vid närbilder.

För att visa framfötterna i det här sammanhanget och sedan sätta ett så lågt pris betyder det att en hel del andra saker får stryka på foten och Honor 20 Pro kommer exempelvis med en LCD-skärm i stället för OLED, ingen induktionsladdning, ingen IP-klassning. Men väl med Huaweis Kirin 980-processor som fortfarande är något av det snabbaste vi kan hitta.

Honor 20 Pro kommer i grön, blå och lila. Lanseringsdatum är emellertid inte mer tydligt än någon gång i Q3 – eventuella problem rörande moderbolagets embargo från USAs håll nämndes inte som något hinder för detta.

Utöver 6490 kronor för Honor 20 Pro kommer vi kunna köpa Lite-versionen med betydligt lägre specar för ringa 2990 kronor. Mellan bocken bruse – den som endast heter Honor 20 får ett rekommenderat pris på 4999 kronor. Där får helt klart Nokia se upp som för närvarande äger det segmentet i Europa.

Mer information hos hihonor.com.

Kommer inte honor påverkas av usa bojkott? De kan flytta över alla mobiler dit :slight_smile:

Honor är rökta oxå. Hoppas Fan en lösning kommer på denna skiten snart alltså.