HomePod med Intercom och Dolby Atmos

Från sajten:
image

Ingen har väl undgått att Apple uppdaterat flera av sina produkt och tjänster på senare tid. En av de mer intressanta uppdateringarna är iOS 14.2 som ger oss Intercom och stöd för Dolby Atmos till våra HomePods.

Intercom

Intercom är precis som det låter, en funktion som låter dig kommunicera med andra medlemmar i familjen via din HomePod. Funktionen finns tillgänglig för den smarta högtalaren HomePod och låter dig skicka ett meddelande till Apple Watch, AirPods, iPhone och iPad som finns i hemmet men även från bilen tack vare CarPlay. Funktionen påminner lite om vad som finns i Google Home men med en twist vilket är brukligt när det gäller Apple.

I Hem-appen finns en symbol uppe i högra hörnet som påminner om “vågor”. Tryck på denna och tala in ditt meddelande varpå detta skickas ut till anslutna enheter. Bra om du sitter i bilen och vill meddela familjen att du är på väg hem med maten eller om du vill samla alla till familjeråd då och då.

Nu är visserligen inte HomePod officiellt släppt i Sverige men den går att få tag på via olika återförsäljare om du är sugen på att ha Intercom i ditt smarta hem.

Dolby Atmos

HomePod är sedan tidigare kompatibel med din Apple TV via AirPlay och med uppdateringen som släpptes nyligen är det nu möjligt att para två stycken HomePods så att du får en härlig “Home Theater”-upplevelse. Du kan välja dessa två HomePod som förvalda högtalare i din Apple TV och njuta av en betydligt bättre ljudbild i stereo samt rymligare surroundljud tack vare Dolby Atmos.

Någon som testat Dolby Atmos via sina HomePods än?
Källa: 9To5Mac

Ja och det är inte jämförbart med en Soundbar med Atmos

1 gillning

Blev besviken om jag jämnför med Beam och två Sonos One.