Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale kommer till Systembolaget

Från sajten:
image

Det är ångestladdat att ens börja tänka på att julen närmar sig men det kanske går att dämpa en aning med en festlig julöl på bordet som dessutom har en rätt rolig flaska.

Ho! Ho! Ho! var förra årets julölsnyhet och från och med 1 november gör julölet återtåg i Systembolagets julsortiment. I år är det dags för Ho! Ho! Ho! Amber Christmas Ale som är ett fylligt och glutenfritt julöl. Ölet har en lagom beska, mycket humle och en karamellton som gör att det ska passa ypperligt till den klassiska julmaten. Ölet är relativt torrt och har en tydlig beska och även de som är känsliga eller allergiska mot gluten kan släcka törsten i år. Under bryggprocessen så tillsätter det walesiska bryggeriet Evan Evans ett enzym i bryggprocessen som bryter ned glutennivån under 20 ppm. Det påverkar inte smaken och bryggs på samma råvaror som en vanlig öl.

Alkoholhalten ligger på 4,5 procent och flaskan är på 500 milliliter. Prislappen ligger på 24,90 och artikelnummer på Systembolaget är 1117801, säljstarten är den 1 november.

Via pressmeddelande

1 gillning

So! So! So!

Eftersom ni blänkte, men etiketten från Galne Gunnar hade annars aldrig fått mig köpa denna, är den ens inom ramarna för Systembolagets måttlighetscredo;-//

Någon smaklös, mutad(?) fylltratt har halkat på tangetbordet... Fake News, inte ens hälften är rimligt för detta avloppsrens smakmässigt. Omdömet måste gälla enbart etiketten, alternativt snedmenar Svavelosande Dagbladet publiceringen skedde på nationaldagen?

Glutenfitt enda solstrålen i en annars igenmulen soppa.

Är det riktigt vältränade proteiner eller vad?

Celiakier äter glutenfritt!

Hipsters Glutenfitt;-))