Jag har en fråga om logistiken när man helsteker kött i ugn och samtidigt vill ha Pommes frites. Jag har trots att jag passerat de 50 inte fattat hur man gör..
Köttet kör jag ofta på max 125 grader och det puttrar på bra. Men pommes kräver ju ofta 225 grader och 25 minuter. Höjer man temperaturen till 225 förstör man ju köttet. Så hur gör ni? Går det?
Lägg köttet på grillen istället.
Ha två ugnar.
Kör klar köttet, vira in det i slaktarpapper/folie och handdukar och lägg det i en kylväska så håller det sig varmt medans du gör pommes.
Eller välj ett kött du kan köra i samma temperatur som pommes.
Inget av det där är ju optimalt om man vill fixa något i köket. Det jag har testat är att vira in köttet i folie och handduk. Men på 25-30 minuter blev det för kallt tycker jag. Kanske får addera kylväska och bättre omslag.
Är det inte små bitar kommer det lätt hålla värmen i en liten kylväska.
Vet inte vad det är för kött och om du endast har det i ugnen men efter kylväskan kan du ju vända det ett par gånger i en varm stekpanna för lite extra yta och värme.
Jag brukar ta ut köttet strax innan det är klart och sen sätta in det k ugnen igen när pommersk börjar bli klara.
Vanlig potatis kör jag ibland in ugnen med köttet på låg temp länge och höjer tempen när jag tar ut köttet. Det funkar det också. Fast numera har jag en fritös till pommes.